Sulon Q VR headsett med integrert PC

Dette AMD-drevede headsettet har innmaten til en hel PC integrert for å gi deg en trådløs VR opplevelse.

GDC 2016 har nettopp startet i San Francisco, og allerede har vi fått nye spennende VR nyheter. AMD har slått seg sammen med Sulon Technologies for å produserte Sulon Q, verdens første og eneste trådløse alt-i-ett virtual reality headsett.

Dette betyr at headsettet har sin helt egen data innebygd og man trenger ikke koble den opp mot data, mobil, tv eller strømforsyning, både motor, display og programvare er laget i samarbeid med AMD.

Headsettet huser en FX 8800P prosessor på opptil 35W og med et Radeon R7 skjermkort med en ekstra prosessorenhet som leser bevegelser og posisjon fra innsiden av headsettet så gir dette mulighet for en dynamisk AR/VR blanding, headsettet vil til og med gjenkjenne ansiktsuttrykk.

Med et Windows 10 operativsystem så lover Sulon Q en spillkvalitet som kan måle seg med andre spill-konsoller, headsettet vil gi en 110° synsvinkel som er samme som Oculus Rift og HTC Vive, displayet er et 2560×1440 OLED display.

Haken med headsettet er at med all denne maskinvaren så er det et ganske stort headsett, med en stor kloss hengende på baksiden, men vi får vente til vi får fulle specs om headsettet før vi gjør oss opp noen mening om det.

På den positive siden så lover Sulon å blande både virtuell virkelighet og utvidet virkelighet, noe som gir en lik effekt som Microsoft sin Hololens, forskjellen her er at kameraene på headsettet må filme omgivelsene og skape de på nytt på displayet, mens Hololens bare legger til det som skal vises på brillen sitt glass.

Headsettet shippes sammen med et par Sulon øreplugger som leverer spatial 3d audio.

Det er ikke gitt noen pris på headsettet enda men det er forventet å komme til salgs de nærmeste månedene.

Legg igjen en kommentar
(Visited 100 times, 1 visits today)