Rykter rundt en ny Playstation sirkulerer på nettet

Ifølge utviklere hos Sony så jobbes det med en ny Playstation som skal ha forbedret skjermkort og kan kjøre spill i 4K oppløsning.

Vi vet foreløpig ikke om Playstation 4 eiere vil få mulighet til å oppgradere eller om de må kjøpe en helt ny konsoll, utviklere i Sony har nettopp blitt informert om det nye prosjektet.

Basert på en samtale mellom Kotaku og Sony så vil den nye Playstation kalt PS4.5 ha en kraftigere GPU (skjermkort) og en bedre prosessor som vil forbedre spillopplevelsen på Playstation VR som vil komme i oktober. Det er uklart om PS4.5 vil bli det offisielle navnet på konsollen.

LES OGSÅ: PlayStation VR pris og lanseringsdato

4K oppløsning gir omtrent fire ganger flere pixler enn 1080p som er standard på dagens PS4 og andre konsoller, PS4 har mulighet til å vise 4K bilder og filmer men ikke spill. I tillegg til oppløsning så vil utviklere ha mulighet til å oppgradere og forbedre andre GPU relatert software som ikke fungerer med dagens skjermkort.

En kraftigere PS4 vil også gjøre konsollen mer konkurransedyktig mot PC’er innen virtual reality der Oculus Rift og HTC Vive har et klart overtak med sine kraftige GPUer og maskinvare.

Da Sony ble kontaktet og konfrontert om de nye ryktene som har oppstått svarte en talsmann fra Sony at: «Vi kan ikke kommentere rykter eller spekulasjoner»

Sirkelen av mennesker som visste om prosjektet var veldig liten, men Jason Schreier og Stephen Totilo fra Kotaku har på egenhånd fått tak i bevis på at planene til Sony eksisterer selv om detaljene rundt dette er veldig mangelfullt, en av kildene deres sier at prosjektet virker mer som en undersøkelse på om det er mulig og lønnsomt, og vi vil mest sannsynlig ikke få sett en ny konsoll i 2016.

Det ble også hørt at på denne ukens GDC (Game Developer Conference) i San Francisco, så holdt Sony et eksklusivt møte med partnere og utviklere om PS4 konsollen. Tilfeldigvis overhørte en av Kotaku’s reportere at noen utviklere tilfeldig snakket om konsollen og navnet PS4.5 ble nevnt, de diskuterte også «ekstra hestekrefter», «4K oppløsning», og «Playstation VR».

playstation

Kildene er ikke sikre på når vi får se en Playstation 4.5 eller hvor mye det vil koste. Prisen på en PS4 falt fra $400 til $350 i høst og en av kildene indikerer at en PS4.5 vil la Sony kunne fortsette å selge PS4 hardware til $400 igjen.

I tillegg har det gått rykter om en Xbox One oppgradering en stund, og Microsoft har gått ut offentlig om muligheten til dette. På et pressemøte tidligere denne måneden hintet Xbox sjef Phil Spencer til journalister at selskapet har utforsket muligheten til å oppgradere maskinvaren på konsollen. «Vi følger med på de andre plattformene der ute som mobil, nettbrett og PC, og vi ser at de har en veldig jevn utvikling i maskinvare, mens på konsoller så handler det om å gjøre det billigere og mindre i størrelse. »

Spencer gikk tilbake til disse kommentarene da han snakket i podcasten til Major Nelson, og sa at en Xbox som kan oppgraderes som en PC var ikke det han mente med kommentaren. «Det er ikke planen våres at vanlige folk skal rive i stykker konsollen for å oppgradere et par komponenter»sa han. «Det fine med konsoller er at vi sender det og du kobler det til TV’en og alt funker som det skal fra første stund. Det er ikke meningen at vi skal sende en skrutrekker skrutrekkersett med hver konsoll som kommer ut».

Planer blir alltid endret, og noen av detaljene vi har hørt er uklare, men en ting er klart: Sony ønsker å utforske muligheten for å slippe en kraftigere konsoll før PlayStation 5. Med tanke på de store konkurrentene innenfor VR så er dette kanskje en riktig vei i utviklingen for både Sony og Microsoft, uansett så bør dette bli et spennende år for gaming uansett hva som blir det neste.

Kilde: Kotaku.com
Legg igjen en kommentar
(Visited 183 times, 1 visits today)