SteamVR er nå kompatibel med Oculus Rift

Selv om Valve har gått i ett samarbeid med HTC for å lage HTC Vive, ønsker de også at andre headsets skal få muligheten til å bruke SteamVR.

Oculus Rift DK2 var faktisk en av de første headsettene som var støttet for SteamVR tilbake før Valve gikk i et samarbeid med HTC, en tid da Oculus og Valve samarbeidet tett. Men etter at ett par nøkkelpersoner hoppet over fra Valve til Oculus, som senere ble kjøpt opp av Facebook, ble forholdet mellom Oculus og Valve litt mer turbulent.

Så når Valve avslørte tidlig i 2015 at de skulle gå i ett samarbeid med HTC for å lage Vive headsettet for SteamVR, var det ikke klart hvordan plattformen skulle håndtere andre headsets, eller hva som ville skje med den tidligere Oculus Rift støtten. Men til tross for konkurransen mot Oculus har selskapet bestemt å fortsatt gi SteamVR støtte til Oculus Rift.

Om man tenker litt over det, så er det en selvfølge at Valve vil støtte Oculus Rift, Valve tjener penger på å selge spill på steam, og om de hadde utelukket Oculus Rift hadde de tapt masse penger. Det eneste vi mangler nå er at Oculus Home vil støtte Vive, slik at «vi» forbrukere kan velge selv hvilken plattform vi vil kjøpe spill fra.

steamvr-headset-install-pop-up-2-680x356

Etter den siste oppdateringen til Steam vil du nå få opp denne ruten om du kobler til din Oculus Rift(Om steam kjører), her vil du bli dirigert videre for å installere SteamVR. Dette skjer både for DK2 og CV1.

Legg igjen en kommentar
(Visited 111 times, 1 visits today)