Vi tester: Herobound: Gladiators

Herobound: Gladiators er et spill fra Gunfire Games og Escalation Studios, det er et Online Multiplayer Adventure Game til Gear VR der du må slåss mot troll, zombier og spøkelser fra Herobound universet. Et gratis spill med et bredt utvalg av oppgraderinger og tilleggsfunksjoner gjør at dette spillet er et av de første «ekte» sosiale multiplayer spillene til Gear VR.

Kampene utspiller seg på en arena som du ser på ovenifra, du spiller sammen med 1-3 andre spillere i samarbeids-modus (co-op) som blir tilfeldig valgt når du leter etter et nytt spill fra hovedmenyen. Spillere kan snakke sammen i en voice chat integrert i spillet og lage strategiske planer om hvordan man skal overvinne fiender, fiendene kommer i bølger i løpet av spillet og noen av dem har mulighet til å teleportere seg rundt på arenaen så da er det viktig at spillere er spredd ut.

Du starter spillet som en smålig lvl 1 med tre enkle våpen: et sverd, en hammer og en pil og bue som du kan bytte mellom gjennom hele kampen. Alle våpnene har sine positive og negative sider, sverdet for eksempel gjør god kombo skade og angriper hurtig, men du må være tett innpå fienden for å treffe, dette gjør deg sårbar for motangrep. Hammeren skader flere fiender rundt deg samtidig men bruker lang tid mellom hvert slag, og du bli stående stille hver gang du skal ta et slag med våpenet. Pil og buen lar deg angripe fra avstand, noe som lar deg være utenfor fare mens du angriper, men det kan være vanskelig å holde øye med hva som skjer bak deg når du sikter på fienden.

Etterhvert som man spiller låser man opp nye våpen, teknikker og utseende, dette forandrer spilleren din og avataren (det svevende hodet over arenaen som representerer deg). Spillet tilbyr 16 forskjellige arenaer i 4 forskjellige miljøer, 30 forskjellige type fiender og 4 unike «bosser».

herobound-gear-vr-select-avatar

Et godt samarbeid og kommunikasjon er viktig for å komme videre i spillet, det er ingenting som er bedre enn å ha en god skarpskytter til å passe på ryggen din mens du hugger deg vei gjennom horder av troll som kommer mot deg, men husk å også dukke unna i tide før du blir omringet, men selv om du skulle falle om i kampens hete så kan du også kjøpe deg til live igjen med juvelene du samler i løpet av kampen. I løpet av spillet vil du kunne låse opp «spirit powers» som gjør ekstra skade på visse fiender.

Arenaens størrelse og terreng varierer fra kamp til kamp, fra tropiske øyer til slottsruiner i en vulkan, noe som gir et godt inntrykk i Herobound sitt miljø. Størrelsen gjør også at man må forandre kampstil fra arena til arena, der noen er så små at alle må gå «all inn» med sverd og hammer, mens noen er så store at man kan stå på lang avstand og plukke ned fienden en etter en med pil og bue.

Våres Inntrykk av spillet:

Vi håper at spillutvikleren vil gi oss mulighet til å matche opp sammen med utvalgte venner i fremtiden, men foreløpig så er det bare tilfeldige spillere du møter i kampen. Etter ca 15-20 minutt vil man oppleve at mobilen blir overopphetet og man må ta en pause fra spillet, men dette er ikke så unormalt når det kommer til grafikktunge spill i Gear VR, det er greit å få luftet seg litt og få hentet noe kaldt å drikke mens man venter på at mobilen kjøler seg ned (som ikke tar så veldig lang tid, legg den nær en vifte eller et åpent vindu og den er klar igjen om 5-10 minutter).

Herobound: Gladiators og de andre spillene i Herobound serien er veldig imponerende spill, godt utviklet og veldig engasjerende. En multiplayer versjon var riktig vei å gå for Gunfire Games, og de valgte en riktig måte å utvikle det på. Eneste vi kan trekke ned på er at vi ikke kan velge hvem vi vil spille med.

terningkast 5

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 104 times, 1 visits today)