ABE VR, en kommende grøsseropplevelse til Rift og Vive

En skremmende ny trailer fra Hammerhead VR ble lansert på onsdag.

Videoen viser oss at opplevelsen vil sette oss i skoene på et torturoffer, mens den kjente og kjære roboten ABE er i kontroll. ABE er en robot som søker kjærlighet fra mennesker, men en feil i robotens programmering gjør at søken etter denne kjærligheten har gjort han til en torturmaskin.

ABE VR er en virtual reality opplevelse basert på den prisbelønnede kortfilmen «ABE» til Rob McLellan (se hele filmen under) der vi blir satt i skoene på ABE sitt nyeste offer. Traileren går ikke mye i detaljer, men den opprinnelige kortfilmen baserer seg mye på frykten for hva som vil skje. Opplevelsen er laget med Unreal Engine 4 så det er stor sannsynlighet at opplevelsen kan bli ganske realistisk.

Hammerhead VR har lagt ut en offisielle uttallelse fra opplevelsen som du kan se under.

Created in Unreal Engine, and continuing our filmmaking in virtual reality, ABE is a virtual recreation of the original story about a misguided robot seeking the unconditional love of humans… at whatever cost. With remarkably intense results, the film explores the emotional connection and heightened sense of empathy that VR delivers as a storytelling medium – introducing new techniques to enhance the feeling of presence, such as the eye tracking between ABE and us as a character, and the sense of physical restriction the user experiences.…No longer do you have to just watch the film, you now get to experience it as a character. Specifically, ABE’s chosen victim.

Det som gjør opplevelsen ekstra skremmende er frykten som bygges opp under monologen til ABE. Som et av Alfred Hitchcock berømte sitat går «There is no terror in the bang, only in the anticipation of it.»

I filmen så foregår all tortur og vold utenom filmingen så det kan bli spennende å se hvordan utviklerne vil implementere denne frykten inn i opplevelsen, du vil mest sannsynlig huske at dette er et spill og at roboten ikke kan skade deg.

Det er ikke satt noen offisiell dato for opplevelsen enda, men opplevelsen vil bli tilgjengelig på både Oculus Rift og HTC Vive

Legg igjen en kommentar
(Visited 80 times, 1 visits today)