Minecraft er nå tilgjengelig til Gear VR

I går kom nyheten alle Minecraft fans og VR entusiaster har ventet på: Minecraft kan nå lastes ned fra Oculus Store til din Gear VR.

Gear VR versjonen av Minecraft er nettopp lansert og du kan finne den på Oculus Store til $6.99. Denne versjonen av spillet er lik til de andre der du har survival og creative mode og multiplayer muligheter, du vil få valget av å spille i theater mode der du ser spillet på en storskjerm, eller du kan gå i first person og få en ekte VR opplevelse av spillet.

Vi lastet ned spillet og tok en liten testrunde som du kan se i filmsnutten under:

Spillet krever en ekstern kontroller (er litt vanskelig å få presset inn alle funksjonene på den lille touchpadden til Gear VR) og når du kjøper spillet i Oculus Store så får du din egen konto å spille på (du kan ikke bruke dine gamle Mojang kontoer på Gear VR).

Lanseringen av Minecraft til Gear VR er en stor milepæl for Oculus, siden prosjektet ikke akkurat har hatt en problemfri fortid. Minecraft utvikleren Markus «Notch» Persson hadde planer om å lage en VR versjon av Minecraft til Oculus Rift helt siden 2014, men skrapet de planene da han fikk høre at Facebook hadde planer om å kjøpe opp Oculus. Men etter at han solgte spillet til Microsoft har Oculus CTO John Carmack gjort det til en personlig utfordring å få Minecraft til Virtual Reality, og den realiteten har nå blitt virkelighet.

Det betyr ikke at dette er slutten på utviklingen, det er også planlagt en egen versjon til Oculus Rift, og på Oculus utvikler konferansen i fjor ble det også opplyst at Vive mest sannsynlig vil få dette på sitt VR headsett, og Minecraft er allerede tilgjengelig på Playstation 4 så da ser vi ikke bort ifra at det vil komme på Playstation VR til en senere tid.

Etter 20 korte minutter så kan vi også si at Minecraft til Gear VR er en helt ny opplevelse, du får en helt annen følelse av størrelsen på spillet, men det gjenstår et par små «bugs» som kunne vært greit å sile ut.

Legg igjen en kommentar
(Visited 211 times, 1 visits today)