VR får en ekstra «boost» med Nvidia sitt nye GTX1080 grafikk-kort

Når Nvidia lanserte sin GTX Titan X for rett rundt et år siden var det det kraftigste grafikkortet på markedet. Dette beistet av et grafikk-kort kom med en pris på: $999. Noen måneder senere lanserte Nvidia GTX 980Ti som nesten toppet Titan X for kun $649. I dag annonserte Nvidia sitt nyeste prosjekt: GTX 1080.

GTX 1080 er spesiell på flere måter: For det første så er det basert på Nvidia sitt Pascal GPU arkitektur: dette er den raskeste GPU teknologien til Nvidia. GTX 1080 legger Titan X og GTX 980Ti i støvet når det kommer til effektivitet mens det samtidig bruker mindre strøm og produserer mindre varme. Alt sammen til $599 som er billigere enn både Titan X og 980Ti.

gtx 1080 nvidia

Normalt sett så beveger teknologien på datautsyr seg i et jevnt tempo med kanskje 20-30% forbedring når et nytt produkt kommer ut. Det vi ikke har sett før er et produkt som gruser firmaets beste produkt til nesten halve prisen kun et år senere.

Pascal er hovedgrunnen til dette teknologiske spranget. Tusenvis av ingeniører har brukt to år på å arbeidet med prosjektet for å kunne øke ytelsen dramatisk, og innen virtual reality så er ytelsen mest synlig.

Men Nvidia stopper ikke der de har allerede planlagt både GTX 1070 og GTX 1060 som vil ligge på forholdsvis $379 og ca $250, begge kortene vil utklassere GTX 970 som er minimumskravet til VR med ca 30-50%.

Denne nye utviklingen i teknologi kan fort hjelpe med å gjøre virtual reality rimelig nok for flere mennesker da vi mest sannsynlig vil se «VR ready» datamskiner til under 10.000kr om et års tid.

Legg igjen en kommentar
(Visited 200 times, 1 visits today)