Ny Oculus oppdatering stengte for ReVive (i en liten stund)

Ikke mange dagene etter at Oculus lanserte Oculus Home så var VR entusiaster i full gang med å hacke programmet deres slik at HTC Vive brukere kunne utnytte Oculus sitt innhold, men nå kom Oculus med en nye oppdatering som satte en stopper for dette. ReVive som programmet heter gir alle Vive brukere tilgang til Oculus sitt eksklusive innhold som Luckys Tale og Dreamdeck.

Det tok ikke lang tid så var Revive utvikleren «LibreVR» på plass med en ny oppdatering som ikke bare lot Vive brukere spille Oculus Rift spill, men også piratkopiere dem. «LibreVR» sier selv at han ikke støtter piratkopiering og håper ingen velger denne veien, men han ønsker ingen eksklusiver mellom de to headsettene, denne oppdateringen var da hans eneste løsning.

Meningene er blandet men en stor andel mener at dette var urettferdig og en tabbe fra Oculus sin side. Mange mener at PC headsettene Rift og Vive er så like at innholdet ikke burde ekskluderes fra en av de to headsettene. Vi er til dels enige med dette, men frem til Oculus får lansert sine Touch bevegelseskontrollere så vil Vive ha en overlegen popularitet blant brukere, eksklusivt innhold er da en måte å balansere salget mellom de to konkurrentene.

Oculus har uttalt seg om dette og sier at det ikke var planlagt å stenge for ReVive, men at oppdateringen var beregnet på å forhindre piratkopierte spill.

Legg igjen en kommentar
(Visited 96 times, 1 visits today)