Da er det offisielt: Samsung Galaxy Note 7 er død

Samsung har offisielt gått ut og sagt at de stopper hele produksjonen av Galaxy Note 7 på grunn av eksplosjonsfaren som har blitt kjent den siste tiden.

Det koreanske elektronikk-firmaet stanser all produksjon og distribusjon av den mye omtalte telefonen. Valget kom etter flere rapporterte at batteriet i telefonen ble overopphetet, som forårsaket brann, eksplosjoner og andre farlige situasjoner.

exploding-note-7

 

Disse problemene har vært så alvorlige  at enkelte flyselskaper har tvunget passasjerer til å slå telefonen helt av under flyvningen. Til og med Oculus stengte av Gear VR enheten for Note 7 brukere, for at ikke folk skulle oppleve at telefonen eksploderte eller tok fyr i ansiktet.

Samsung forsøkte å redde situasjonen ved å tilbakekalle alle telefonene, til og med de som ikke hadde opplevet noen problemer enda, og lovet en ny Note 7 til alle kunder. Men etter at en telefon som skulle erstatte en defekt telefon også tok fyr så valgte Samsung og stanse hele produksjonen.

Hele situasjonen har vært et forferdelig økonomisk tap for Samsung som har tapt nærmere 8 milliarder kroner på tilbakekallingen, men det er ikke det verste. Over natten så tapte Samsung rundt 8% på børsmarkedet, dette er det kraftigste fallet over natten på nærmere 10 år og kan bety et økonomisk tap på ca 139 milliarder kroner.

 

 

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 149 times, 1 visits today)