Problemer med «tracking» i PSVR? Skru av lyset, sier Sony

Playstation VR ble tilgjengelig for flere kritikere og testere sist uke, og de fleste omtalene var på den positive siden, men det var mange som reagerte på dårlig tracking av enten headsettet, kontrollene eller begge deler. Ifølge Sony så har dette mest med lys og omgivelser å gjøre.

Sony oppdaterte sin Playstation VR FAQ sist uke, og et nytt spørsmål spør om rommet trenger å være mørkt for at man skal kunne bruke PS VR, firmaet svarer at rommet trenger ikke være helt mørkt, men at sterke lyskilder rett bak spilleren kan ha en virkning på «trackingen».

Les også: Resident Evil 7 kommer til PlayStation VR.

Du burde også passe på at lys ikke blir reflektert fra speil eller vinduer. Sony sier at mindre skinnende overflater ikke skal ha noen betydning, men at Playstation kameraet kan bli forvirret når andre lyskilder dukker opp.

Ambient lighting will generally not affect PS VR gameplay. Bright light sources directly behind the person using PS VR, lights coming in from windows and room lights, and lights reflecting off mirrors can interfere with the PS Camera and interrupt the tracking of the LED lights on the headset. It is recommended to eliminate bright light sources behind the PS VR player. -Sony

Dette kom egentlig ikke som en overraskelse for de som er kjent med move kontrollene fra før av, dette er jo tross alt 7 år gammel teknologi fornyet for å gi headsettet en litt mer brukervennlig pris.

Legg igjen en kommentar
(Visited 116 times, 1 visits today)