Vi tester: Resident Evil 7: Biohazard til PSVR

Det er omtrent et halvt år siden vi fant ut at Resident Evil 7 ville komme til et eller annet VR headsett og denne uken var ventetiden endelig over.

Capcom er kanskje den mest kjente spillutvikleren som har hoppet ut i virtual reality istedenfor å bare vasse i vannkanten. Fans av Resident Evil spillene har vært lite fornøyd med de siste spillene i serien, det siste spillet som ble godt tatt imot var Resident Evil 4, men dette ser ut til å kunne snu seg nå med spill nummer 7 ute.

Resident Evil 7 er det første spillet i serien der alt skjer i første persons synsvinkel, dette er bra både for stemningen i spillet og VR. I spillet styrer vi en person kalt «Ethan» som leter etter sin kone som forsvant for 3 år siden. Men etter å ha fått en ny e-post fra henne så reiser han til Dulvey, Luisiana for å prøve å finne henne. Dette fører ham til en gård som er eid av Bakers familien, gården virker nedlagt og i ruiner, men det er mye mer som skjuler seg på gården enn det ser ut som.

Spillet er både skremmende og interessant, morsomt og utfordrende alt på en gang. Jeg tok meg fri fredag og lørdag denne helgen for å virkelig prøve ut spillet, og etter 11 timer med intens spilling så er det to ting jeg kan si med hånden på hjertet.

1: 11 timer med PSVR headsettet på hodet gir komiske merker i pannen og en fuzzy frisyre etterpå.

2: Resident Evil 7 er uten tvil og «hands down» det beste spillet tilgjengelig på PSVR per dags dato.

Resident Evil 7 har egenskaper som setter frykten i hjertet ditt. Bakgrunnsmusikken, stemningen, de knirkende og bankende lyder som får deg til å vri på hodet så fort at spillet skulle kommet med en nakkekrage inkludert i tilfelle uhellet er ute er, alle dette er nydelig satt sammen og får deg til å sitte på kanten av sofaen i flere timer.

Det dukket opp en nyhet i forskjellige aviser og medium denne uken om en spiller som knakk spillet på under 2 timer, jeg personlig har ingenting til overs for slike personer. Dette høres mer ut som RE7 mangler innhold og får folk til å lure på om det er verdt å betale 500 kroner for 2 timer med moro. Ikke vurder spillet ut ifra dette, spillet har mange mange flere timer med utfordringer og tilleggs historier man kan spille og utforske. Pluss at første runden gjennom spillet vil du mest sannsynlig bruke mye lengre tid med mindre du har lest deg gjennom en walkthrough.

Hvis du velger å kjøpe bundle pakken til 800 kroner vil du også få de to neste DLCene gratis pluss litt ekstra utstyr, den første er forventet ut våren 2017.

Vi velger å gi spillet terningkast 6, vi ville gjerne likt å se bevegelseskontrollere til dette når spillet kommer til Rift og Vive, men Move kontrollene til Sony er rett og slett ikke godt nok utstyrt til denne jobben enda.

Legg igjen en kommentar
(Visited 626 times, 1 visits today)