Alt du ønsker å vite om Resident Evil 7 (spoilers)

Resident Evil 7: Biohazard er den nyeste tittelen i Resident Evil serien fra Capcom. Denne gangen befinner vi oss på Baker gården, en enorm eiendom med gamle falleferdige villaer, fjøs og uthus fullt av skjulte ganger, feller, puslespill og gåter. Utviklerne ønsket å gå tilbake til røttene til Resident Evil, et spill som var kjent for sin mørke, skremmende stemning og intense situasjoner der farer lurte rundt ethvert hjørne.

Selvsagt så har historien i Resident Evil serien forandret seg gjennom årene, men Resident Evil 7 holder fortsatt fast på det gamle grunnlaget der mennesker blir til grusomme monstre som lurer i mørket.

Resident Evil 7 starter et par år etter Resident Evil 6, etter at C-viruset ble spredd som ild i tørt gress og truet med å ødelegge hele verden. Etter dette ble avverget er ting litt annerledes, det er frykt i luften, men verden har roet seg litt. Men, merkelige ting har begynt å skje i en liten landsby kalt Dulvey i Louisiana.

Det viser seg at det er mye mer som foregår her enn det de fleste tror, og i denne artikkelen skal vi ta deg med på historien til RE7, inkludert den mystiske avslutningen i spillet. Hvis du har planer om å spille spillet foreslår vi at du slutter å lese siden det vil komme en del spoilers i denne artikkelen. Hvis du er nysgjerrig på historien eller ikke helt forstod den da du spilte RE7 selv, kan du bare scrolle videre så skal vi prøve å få en oppklaring i det.

 

 

 

Karakterene i Spillet

Navn: Ethan Winters

Ethan Winters er hoved protagonisten i Resident Evil 7: Biohazard. Ethan sin kone «Mia» forsvant under mystiske omstendigheter da hun var utplassert på en jobb som barnevakt for 3 år siden. Men etter å ha mottatt en E-post fra henne om at hun trengte hjelp så reiste Ethan til Baker gården for å prøve å finne henne.

 

 

 

 

 

Navn: Mia Winters

Mia Winters er Ethan sin kone, hun forsvant for 3 år siden etter å påtatt seg en jobb som barnevakt.

 

 

 

 

 

 

Navn: Jack Baker

Jack er faren og lederen i Baker familien. Han er psykotisk og sterk, og han ønsker å gjøre deg til et medlem av familien.

 

 

 

 

 

 

Navn: Marguerite Baker

Jack Baker sin kone, hun har en overdreven interesse for insekter og krypdyr, og ønsker å holde familien samlet hjemme der hun kan kontrollere dem.

 

 

 

 

 

 

Navn: Lucas Baker

Lucas er sønnen i Baker familien, han er psykotisk og gal, og er glad i å leke groteske leker.

 

 

 

 

 

 

Navn: Zoe Baker

Zoe er datteren til Jack og Marguerite, hun er den eneste i familien som ikke virker psykotisk og gal, og vil ringe deg flere ganger i spillet for å hjelpe deg videre.

 

 

 

 

 

 

Navn: Camille Baker (Grandma)

Camille Baker er bestemor i familien, hun er paralysert og sitter for det meste bare i rullestolen sin, men hver gang hun dukker opp så er det som regel noe skremmende rundt hjørnet. Og siden hun ikke kan skades på noen måter får man til å lure på hva som er så mystisk med henne.

 

 

 

 

Navn: Eveline

Eveline blir nevnt en del ganger i begynnelsen av spillet, men hennes rolle i historien har en mye større betydning en først antatt.

 

 

 

Nå som du har gjort deg kjent med karakterene i spillet vil vi nok en gang påminne deg om at det vil komme spoilere videre i artikkelen. Ikke gå videre før du er helt sikker på at du vil det.

 

 

 

Begynnelsen

Spillet startes med at vi ser en gammel video av Mia som unnskylder seg til Ethan for å ha løyet om en barnevakt jobb hun skal ha tatt, og at han ikke må prøve å finne henne. Etter 3 år får Ethan en ny epost der Mia ber han om å hente henne på Baker gården i Dulvey, Louisiana. Eposten er enkel uten noe mer utfyllende informasjon enn adressen. Ethan reiser for å finne henne helt alene.

Porten opp til huset er låst, så Ethan må ta en omvei rundt den enorme villaen og kommer frem til gjestehuset (samme huset der demoen fant sted). Det er stille i huset men du kan støtt og stadig høre banking, skritt og dører som knirker. Etter å ha beveget deg rundt i husets krinkler og kroker vil du etterhvert finne deg i kjelleren der du finner Mia innelåst i en celle. Hun kan ikke huske å ha sendt deg en epost om å komme og hente henne. Etterhvert som dere prøver å finne veien ut av huset begynner hun å smått snakke om familien sin, noe som er rart siden hun ikke er herfra. Mia virker fortumlet og tar seg en pust i bakken mens Ethan (du) prøver å lete etter en vei ut. Imens du leter hører du skrik og Mia er borte igjen men en ny passasje har åpnet seg.

Etter å ha fulgt passasjen som leder deg opp i første etasje igjen finner du deg i en blindvei og eneste måten å gå videre i spillet er å snu og gå tilbake ned i kjelleren igjen, det er her de første hårene begynner å reise seg på kroppen. Mia dukker opp som en skremmende skikkelse i bunnen av trappen og karakteren din blir nesten helt paralysert. Hennes utrolige styrke sender deg flyvende opp trappen hvor en slåsskamp av ville proporsjoner utvikler seg. Mia sin hud er helt kritthvit, og blod og svart væske renner ned langs ansiktet hennes. Det er tydelig at hun er infisert av noe.

Etter å ha plantet en øks i nakken hennes, og hun endelig har gått ned for telling ringer telefonen ute i gangen. Det er Zoe Baker, datteren til familien. Hun ønsker å rømme fra gården, men trenger din hjelp for å gjøre det. Av en eller annen grunn så virker hun fortsatt å ha fornuften i behold. Etter å ha lagt på telefonen snur du deg for å finne liket til Mia (som hadde en øks plantet dypt ned i nakken sin) nå har forsvunnet.

 

 

Hva er egentlig galt med Baker familien?

Baker familien er noen morderiske galninger helt fra begynnelsen av spillet. Etter at Mia har slått deg bevisstløs våkner du opp i selve Villaen der du er invitert til middag med familien, middagen består av det som virker som kadaver og tarmer, og etter å ha nektet å spise kommer Jack bort til deg for å lære deg hvordan man oppfører seg rundt middagsbordet. Det er her du faktisk oppdager hvor psykotisk denne familien egentlig er.

Det er ganske tydelig at disse menneskene ikke kan bli drept med ordinære metoder, våpen, eksplosjoner, motorsag og amputeringer ser bare ut til å få disse folkene til å le. Det viser seg at de er infisert av en ny type virus. Viruset blir spredd når en kommer i kontakt med en som er infisert av E-serie viruset, som senere gjør dem til en D-serie. Den virker som en soppinfeksjon som sakte men sikkert tar over cellene i kroppen din og beveger seg oppover mot hjernen. Den forårsaker hurtig regenerering, samt drastisk forbedret styrke. Baksiden er at når viruset har nådd hjernen din kan kroppen din kontrolleres av E-serie viruset.

Den mørke effekten av tanke kontroll kommer frem tydelig i et «flashback» der Jack og Zoey snakker til Ethan vanlig, dette er fordi E-viruset er opptatt med andre ting og har ikke full kontroll over dem lenger. Tidligere i spillet, når du fikk hånden din stiftet på plass sier Jack til deg «don’t die on us yet.» Du befinner deg da i stuen og ikke på kjøkkenet når du våkner til middag. Når du er fanget sener i spillet kommer hele flashbacket tilbake til deg der Jack ber deg om å redde dem fra viruset, og å redde familien hans. Han var engang en god mann, og ville aldri drept noen (du kan finne ut at han var i marinen ved å lete gjennom soverommet hans)

E viruset som Baker familien har kommet i kontakt med i Resident Evil 7 får dem til å drepe , for å holde gården isolert fra omverdenen, og for å sjekke om de er kompatible med viruset. Selvsagt så ligger det mer bak alle drapene. De ekstra likene blir brukt til en mye grusommere grunn som vil vise seg senere i spillet.

 

 

 

Hvem infiserte Baker familien med viruset?

Eveline blir ofte nevnt i journaler rundt omkring i huset, enten skrevet av henne eller om henne. Hun er en ung jente, rundt 10-12 år gammel, og det skal virke som hun er det yngste medlemmet i Baker familien, noe hun på en måte er.

Eveline er E-viruset som har infisert alle i huset etter sin jakt om å ha en egen familie. Hun er et eksperiment som har gått galt, og etter hun rømte fra laboratoriet sitt, har hun slått seg til ro på Baker gården og tvunget seg inn i familien. Hun er ensom, så hun tvinger Baker familien til å gjøre det hun vil, og nekter dem å forlate området. I en evig søken på å utvide familien sin så får hun Baker familien til å drepe andre så hun kan eksperimentere på dem med viruset.

For å skaffe flere potensielle familiemedlemmer tvinger hun Baker familien til å kidnappe andre, og av og til drepe dem hvis det er nødvendig. Dette fordi hennes evner lar henne gjenopplive døde mennesker, dette leder til en annen type infisert som vi kan se i spillet. Store, svarte, muterte skapninger som blir kalt «molded» er mennesker som soppinfeksjonen har tatt helt over, dette er det som skjer når døde mennesker gjenopplives.

 

 

 

Hvorfor eksisterer Eveline?

Hvis du gjettet at hun er et BOV (Bio Organisk Våpen), så er du på rett spor, men det er fortsatt ikke klart hvem som skapte henne. Et av dokumentene du finner senere i spillet forteller en kort historie om prosjektet. Det ble startet av et firma som kalte seg NEXBAS (Next Generation Experimental Battlefield Superiority) for bruk som våpen i år 2000, før hendelsene i Resident Evil 6, og ikke så lenge etter utbruddet i Racoon City i Resident Evil 2. Av ukjente grunner ble NEXBAS stengt og alt arbeidet ble flyttet over til firmaet som skapte Eveline og fortsatte eksperimentet.

De oppdaget en ny soppart etter et event omtalt i filene deres (mest sannsynlig relatert til RE6) som ble kjernen til forskningen på dette nye våpenets evner. For å kunne skape et rent eksemplar som de en gang kunne bruke som et våpen, injiserte de soppen som de kaller «mutamycete» inn i et foster i 4. stadie. Det ble valgt at våpenet skulle ta form som en ung jente så det kunne letter blande seg inn i folkemengder.

Når du fullfører spillet vil du kunne se en rapport som beskriver meningen med dette nye «våpenet.»

“It takes the form of a child (in this case a girl named Eveline) which can be purchased and raised to suit individual client needs. It’s purpose is mind control – up to and including inducement to violence. Application can vary from political to military to economic destabilization. Method of inducement: Chemical transference of psychotropic compounds via skin to skin contact between Product and Subject inducing a mentally suggestive state in the subject responsive only to Product.”

Disse jentene skulle bli solgt til regjeringer og andre militære styrker for å kunne kontrollere fienden.

 

 

 

Hvor er Eveline?

En ting du vil legge merke til er at du vil alltid se Eveline som en ung jente i åpenbaringer eller flashbacks. Hun viser seg ikke ellers, noe som er rart siden hun nesten alltid har full kontroll over Baker familien, det betyr at hun må være i nærheten. Det viser seg at hun faktisk alltid var i nærheten.

Husker du Camille, eller grandmother Baker? hun dukket alltid opp før problemer oppstod. Det viser seg at Camille faktisk er Eveline, jenta som er ansvarlig for ondskapen i Resident Evil 7. Hvorfor er hun da så gammel? Det viser seg å være en bieffekt av mutasjonen. Ifølge dokumentene om henne trenger hun en spesiell injeksjon for at hun skal opprettholde sitt ytre, og hvis hun ikke får det kan ting gå galt.

 

“If the injections are skipped for prolonged periods of time the Product will age rapidly – 25 X’s faster than normal. Eventually the Product will become insane and a danger to all around it.”

Dette forklarer hvorfor hun ser ut som en gammel dame, i tillegg til hvorfor hun får familien til å drepe mennesker. Det er også derfor du ser mugg overalt. Hun får evnen til å forårsake mutasjon på planteliv rundt henne, dette skaper et farlig miljø som hun bruker til å beskytte seg selv.

 

 

 

Hvorfor ble Mia blandet inn i alt dette?

Du vil legge merke til at Mia noen ganger refererer til Baker familien som sin egen familie, selv om Ethan vet at de ikke er i familie. Dette er fordi hun selv er infisert av Eveline, men hvordan? Husker du barnevakt jobben hun snakket om før hun på mystisk vis forsvant? Det viser seg at hun egentlig jobber for firmaet som laget Eveline, og oppdraget hennes var å eskortere jenta (våpenet) før alt gikk galt.

Som en del av programmet til våpenet blir de behandlet som barn og gitt voktere som skal late som de er foreldrene til barnet. Mia var på tankskipet sammen med en partner for å levere Eveline til en klient da alt gikk galt. Eveline ble ustabil på grunn av noe som partneren til Mia gjorde (foreløpig ingen informasjon hva han gjorde). Eveline tar over tankskipet og ødelegger det etter at hun infiserte Mia så hun kunne være moren hennes for alltid.

Uheldigvis så gikk tankskipet på grunn i bukten rett utenfor gården til Baker familien, noe som var grunnen til at Eveline valgte å slå seg til ro der med sin «nye familie».

Mia utgjorde en trussel for Eveline siden hun på en måte klarte å motstå tanke kontrollen til en viss grad, (mest sannsynlig på grunn av savnet til ektemannen sin,) noe vi får høre Mia si i et desperat forsøk på å advare Ethan i begynnelsen av spillet. Sjansene er store for at det var Eveline som fikk Mia til å sende eposten til Ethan for å gjøre han til en del av familien, så Mia ikke ville motstå lenger.

 

 

 

Mia eller Zoe?

Etter at du har funnet serumet for å kurere viruset vil du få muligheten til å kurere enten Zoe Baker eller din kone Mia. Det mest logiske valget vil være og velge Mia, noe som lar dere reise ut av sumpen i båten sammen mens Zoe står igjen på Kaia. Men, spillet slutter ikke her, Eveline er fortsatt trassig og gir ikke opp håpet på å beholde Mia som sin mor. Etter å ha kastet begge to ut av båten kidnapper hun Ethan og du som spiller vil være i kontroll av Mia en stund fremover. Eveline tar med seg Ethan til tankskipet der alt startet og Mia tar opp jakten for å redde ham.

Det er nå du vil få svar på mange av spillets gåter. Du vil møte på Eveline som sender Mia inn i et flashback for å minne henne på hvordan alt utartet seg 3 år tilbake. Etter dette vil du igjen få kontroll over Ethan mens Mia blir ført bort av Eveline. Etter å ha kjempet deg forbi en horde av molded på vei tilbake til Baker huset vil du få mulighet til å slåss mot Eveline som viser seg å være Grandma i rullestolen.

Etter at Eveline muteres til et enormt monster som kaster Ethan rundt omkring vil et våpen komme ramle ned fra et helikopter over dere, dette er et anti-BOV våpen som forkalker viruset og Eveline. Helikopteret lander og ut kommer en soldat som kaller seg Redfield (et navn vi husker fra de gamle resident evil spillene). Ethan blir fraktet til helikopteret der han blir gjenforent med Mia. Idet helikopteret flyr avgårde ser vi en blå Umbrella Corporation logo på siden.

Hvis du heller velger å redde Zoe vil du se mye av den samme slutten. Eveline velger å drepe Zoe i båten, og du må fortsatt prøve å redde Mia, men denne gangen går det ikke, uten serumet er Mia fortsatt under Eveline sin kontroll så Ethan blir nødt til å drepe henne. Etter dette fortsetter du jakten på Eveline og spillet avslutter på samme måte, men Mia vil ikke vente på deg i helikopteret.

 

 

 

Redfield og Umbrella

En av de største avsløringene i spillet var Redfield og det faktumet at han jobbet for Umbrella, (de som er skyldig i alt det forferdelige i Resident Evil serien). For de som ikke er så kjent med serien så har Chris Redfield dukket opp i 11 titler i serien, og har vært protagonisten i fem av dem, samt hatt en rolle i en av filmene.

Det rare med dette er at Chris har aldri vært medlem av Umbrella Corporation. Og han ser også ganske annerledes ut enn i tidligere spill, noe som får fans til å tro at dette ikke er Chris men HUNK- en soldat skapt av Umbrella. Etter avslutningen av spillet får vi en teaser på neste DLC som heter «Not a Hero» der Redfield er avbildet, dette kan tyde på at soldaten ikke er den han utgir seg for å være.

Legg igjen en kommentar
(Visited 833 times, 1 visits today)