Nytt patent fra Sony ser ut til å kunne gi oss bedre sporing til PSVR

Sony’s PSVR headsett er kanskje en av de billigste måtene å få en full VR opplevelse. Headsettet tilbyr tracking i alle retninger, men en litt begrenset rekkevidde på grunn av måten den sporer headsettet og kontrollene på.

En ny patent fra Sony hinter til at vi snart kan se en forbedret versjon av denne sporingen. Denne typen sporing skal også være veldig lik Lighthouse teknologien til HTC Vive. Ifølge en rapport fra CGM så skal patenten detaljere en «metode der man bestemmer orienteringen til en fotosensor på kontrollen i forhold til en projektor» som bruker en slags form for stråling til å motta lokasjonen til både headsettet og Dualshock 4 kontrollen.

Akkurat nå bruker PSVR Playstation Camera for å spore headsettet, ved hjelp av alle lysene som sitter foran og bak headsettet. Dette fungerer på en enkel måte, men man kan lett miste sporingen hvis en annen lyskilde dukker opp i rommet, eller headsettet kan på en måte sige ut av sync over tid.

Selv om Sony har søkt på denne patenten nå, betyr det ikke at vi kommer til å se det i nærmeste fremtid. Dette kan være en ny teknologi vi kan se til Playstation 5 og et potensielt nytt headsett i fremtiden.

Vi kan bare håpe på at dette er noe vi vil se om kort tid. Bedre sporing betyr jo tross alt en bedre spillopplevelse.

Legg igjen en kommentar
(Visited 126 times, 1 visits today)