Advokat for Docladette Navalny: –

I dommen fra byretten i Moskva i dag Retten forbyr organisasjoner grunnlagt av fengslet kritiker Alexei Navalny. Disse organisasjonene er nå stemplet som ekstremister, og de som jobbet for Navalnys organisasjoner kan bli tiltalt og fengslet.

De som har gitt økonomiske bidrag til selskaper eller delte gruppeprodukter, kan gjøre det samme.

Etter dommen intervjuet Duckblatt Ilya Noviko, en kjent forsvarsadvokat. Han støttet kriminell detektiv Frodberg og var nylig en del av en gruppe advokater som støttet Navalny og hans organisasjoner i retten.

Forsvarte Berg: Ilya Novikov (til høyre) forsvarte dømt spion Frode Berg. Her er høsten fra dommen mot Berg i 2019. Foto: Henning Lillecard / Dog Plated
Beskyttede fjell: Ilya Novikov (til høyre) støttet kriminell spion Frodberg. Her er høsten fra dommen mot Berg i 2019. Foto: Henning Lillecard / Dog Plated
Se også

– Nær et diktatur

Novikov var ikke overrasket over å se opptredenen i Moskva byrett, og Navalnys advokat sier at han forlot retten.

– Vi ble selvfølgelig ikke overrasket. Mine kolleger forlot rettssalen etter den siste talen for å bevise at de er uenige i måten retten behandlet saken på, sa Novikov til Docladet.

– Hva sier dette om russiske tjenestemenn?

– Det kommer nær et diktatur som Hviterussland uten alle de demokratiske fasettene.

Han sier rettsmøtet varte i mer enn tolv timer og gikk bak lukkede dører. Pressen og alle utenforstående fikk ikke lov til å komme i rettsbygningen under rettsmøtet.

Det er ikke uvanlig at inspeksjoner på høyt nivå foregår bak lukkede dører i Russland, men det er uvanlig at aviser får lov selv i retten.

Da Frodberg ble dømt for spionasje i april 2019, fikk norsk presse forbli i samme domstol, men måtte forbli i salen til en dom falt.

Dømme: En byrett i Moskva har bestemt at Alexei Navalny skal sitte i tre og et halvt år i det som er kjent som fengselkolonien. Før dommen ble kjent, ankom han med en hilsen. Foto: A.P.
Se også

Involvert etter arrestasjon

Ivan Pavlov, som forsvarte Navalnys organisasjoner, ble arrestert 30. april i år, og Nowalkov har vært med å forsvare Navalnys organisasjoner.

Pavlov er mistenkt for å ha lekket betinget informasjon. Han benekter anklagene og mener at han blir trakassert politisk av det russiske sikkerhetspolitiet FSP, etterfølgeren til den sovjetiske KGB.

READ  Champions League, Manchester City | Mahrez vant den historiske Champions League-finalen for Manchester City

På spørsmål fra Dougladt om Novikov nå er bekymret for å bli et mål, svarte advokaten:

– Det er mulig, men jeg er ikke redd. Vi fortsetter uansett.

Novikov hadde tidligere sagt at han ville bidra til sikkerheten til Navalny og hans organisasjoner i solidaritet med Pavlov.

Allerede har forsvarspanelet til Navalny og hans advokater anket.

Russland: Mer enn 40.000 mennesker protesterte til støtte for opposisjonslederen Alexei Navalny. Video: NDP / Twitter.
Se også

Cock prøvde

Navalny, som har sonet 2,5 års dom i en arbeidsleir siden 2014 for å ha brutt sin plikt til å rapportere betinget dom, sa i en kort kommentar på Instagram at han og hans støttespillere vil fortsette kampen på en annen måte.

– Vi vil ikke gi opp våre mål og ideer. Dette er vårt land, vi har ikke noe annet, skriver han.

Forsvaret ba om at Navalny fikk delta via videolink, som dommeren nektet.

Forbudet mot organisasjoner tilknyttet den 45 år gamle Putin-kritikeren blir sett på av Kreml som et forsøk på å lure motstandere i Russland i forkant av valget 19. september.

Dommen kommer når Navalny eller de som er tilknyttet hans organisasjoner nektes sjansen til å stille til valg, noe mange har planlagt å gjøre.

FORGIFTET: Den russiske opposisjonspolitikeren Alexei Navalny er i kunstig koma på et sibirisk sykehus. Personen som la ut denne videoen sier at det var han som ropte på dette flyet. Reporter: Elias K.R. Sol-Peterson
Se også

Kompromissløs kritiker

Navalny grunnla sin organisasjon for ti år siden, og siden den gang har den vært kompromissløs i kritikken av russiske myndigheter.

Flere kontorer tilknyttet organisasjonene ble stengt i april etter pålegg fra en statsadvokat i påvente av en rettsavgjørelse.

I fjor sommer ble en opposisjonspolitiker forgiftet av russisk nevrotoksin Novitzko under en tur til Sibir. Etter press fra omverdenen ble han sendt til et sykehus i Tyskland, hvor han var innlagt på sykehus i fem måneder.

READ  Tottenham-problemer fortsetter: - Veldig frustrerende

Han ble arrestert da han kom tilbake til Russland og ble sendt til straffekolonien i Pokro, 100 kilometer nordøst for Moskva.

Written By
More from Jakob Leif

Clavens mener flere internasjonale kamper har funnet sted – UEFA – kunngjør møte med Viji

Skeptisk: – Det store spørsmålet er om det er riktig å legge...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *