Apple Music: – Få bedre lyd snart

Mange streamingtjenester tilbyr nå bedre lydkvalitet enn noen gang før. Den første var ute Tidevann / Wimp, Allerede i 2013 kan du gi tapsfri komprimeringslyd hvis du betaler for et litt dyrere hifi-abonnement. De siste årene har selskapet også levert Tidal Masters-tjenesten med enda bedre lydkvalitet (24-bit / 96 kHz).

De kunngjorde også at de snart vil tilby Spotify tidligere i år Et proprietært Spotify Hifi-abonnement For de som er mer interessert med god lyd. Siden før har Amazon hatt sin egen Musikk HD-Abonner med lignende muligheter.

Apple oppgraderer biblioteket

Nå har Apple gjort det klart at deres Apple Music Library vil bli oppgradert med tapsfri komprimeringslyd fra juni. Fra starten vil 20 millioner av de totalt 75 millioner sporene som skal betjenes, få høyere lydkvalitet, men gjennom hele året vil alle sporene bli oppgradert.

Tilleggskostnader for kunder – Student- og familieabonnement inkludert. Som et resultat kunngjorde Amazon i går at deres Music HD-abonnement ikke lenger vil koste mer enn “vanlig” UbegrensetService.

Selskapet insisterer på at dette bare gjelder abonnementstjenesten – du vil ikke kunne kjøpe komprimerte enkeltspor / album uten tap, og den vil ikke bli tilbudt som en del av iTunes-konkurransetjenesten.

Standarden strekker seg til 24-bit / 48 kHz, som støttes direkte av Apple-enheter, mens 24-bit / 192 kHz krever at du kobler til enheter via en DAC.

3D-lyd

I tillegg til den utmerkede lydkvaliteten kalles Apples tjeneste med Dolby Atmos “Spatial Audio”, noe som betyr at lyden til forskjellige enheter kan plasseres i et 3D-rom.

READ  200 mennesker samlet seg i en park i Trondheim:

Dette er noe som både Airports Pro og Airports Max allerede tilbyr, og får musikken til å “bevege seg” når du vender hodet til sidene på avspillingsenheten.

Apple Music Spatial Audio fungerer med alle Apple / Beats-enheter med W1- eller H1-brikken, noe som betyr at de fleste lydenheter introdusert av Apple de siste årene. Den inkluderer også Apple TV 4K, som kan tilby den teknologien når den er paret med et TV / lydsystem.

Ikke ufeilbarlig på flyplasser

Nettsted På kanten Det er avklart at ingen Airboats-enheter støtter tapsfri komprimert lyd. Airboats / Airboats Pro er helt trådløs, og det er ingen kodek utover Apple AAC for å overføre lyd av så høy kvalitet.

Sannsynligvis en liten oppsiktsvekkende ting Apples relativt dyre hodetelefoner, Airboats Max, Kan ikke spille tapsfri lyd selv når den er koblet til via kabel.

De støtter ikke overføring av digital lyd via kabel, så her blir lyden først konvertert til analoge signaler før den blir konvertert til hodetelefoner, men dette er ikke en prosess som skjer uten tap, sa Apple.

Written By
More from Jakob Leif

– Tårene trillet – Viji

Glede: Burkitt Schorstein smilte da han satte seg på båten etter medaljeseremonien...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *