De fleste tapte menneskene kan ha blitt reddet – VG

Trump-rådgiver: Dr. Deborah Briggs var koordinator for det hvite hus Corona-viruslaget. Han trakk seg etter at president Biden tiltrådte. Foto: MANDEL NGAN / AFP

En av Trumps koronarådgivere mener at de fleste av de 550.000 amerikanske menneskene som ble tapt under epidemiene, kunne ha blitt reddet hvis håndteringen hadde vært bedre.

Publisert:

Dr. Deborah Birks, en av de ledende ekspertene på korona-manipulasjon under Trump, deler hennes reaksjoner CNN-dokumentaren “Govt War: The Pandemic Doctors Speak” blir utgitt på søndag.

Nesten 550 000 amerikanske liv har gått tapt som følge av koronaepidemien. Ett år etter epidemien konkluderer Birks med at de fleste av disse kunne blitt reddet hvis landets byer og stater hadde brukt leksjonene fra de første bølgene til ytterligere epidemier.

Han håper de kunne ha forhindret neste infeksjonsbølge.

– Omtrent 100.000 dødsfall skjedde som et resultat av den første infeksjonsbølgen. Etter min mening kan alle andre dødsfall unngås eller reduseres betydelig, sier Birks i dokumentaren I følge CNN.

Briggs håper at daværende president Donald Trump og hans rådgivere, inkludert ham selv, vil handle raskere.

Birks var en av de seks nøkkelfigurene i den amerikanske Corona-administrasjonen som ble intervjuet i dokumentaren. Der påpeker de alle feilene som ble gjort i det dramatiske året. Men ifølge CNN Birks er dette en veldig hard setning.

Lengre En studie ved Columbia University Har konkludert med at en rask respons kunne ha reddet titusenvis av amerikanske liv. I følge forskerne bak studien kunne 84 prosent av dødsfallene mellom 15. mars og 3. mai i fjor kunne vært forhindret hvis landet hadde stengt to uker tidligere enn det gjorde.

Forsiktig tro

De siste ukene har epidemisituasjonen i USA forbedret seg – takket være en av de beste vaksinasjonskampanjer i verden. 71 prosent av amerikanerne over 65 år har fått den første vaksinen. Fra VGs synspunkt USA har for tiden stabile infeksjonsrater.

Helsetjenestemenn fortsetter å oppfordre amerikanere til å være forsiktige og bruke masker.

Noen amerikanere har tatt seieren på forhånd. Blant annet har tjenestemenn i Miami Coast besluttet å forlenge portforbudet til 12. april i South Coast Recreation District. Wild Feast மாண Spring Break ங்களில் Under Student Party Uker – Ferier ved amerikanske universiteter og høyskoler faller ofte sammen med påske.

Written By
More from Jakob Leif

– Kommer ikke til å skje igjen – E24

Robinhood-sjefen var flat da han ble spurt om begrensningene til handelsplattformen på...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *