Den amerikanske sentralbanken forventer høyere vekst – E24

Den amerikanske sentralbanken vil holde renten uendret til 2023 og opprettholde støttende kjøp av rentepapirer. Vekstmulighetene er kraftig forhøyet.

Jerome Powell, president for den amerikanske sentralbanken.

Joshua Roberts, Reuters

Publisert:

Federal Reserve (Fed) presenterer den siste onsdagen Rentebeslutning Og muligheter for økonomien.

Som forventet holdes renten uendret på 0–0,25 prosent. Støttekjøp av ulike rentepapirer opprettholdes til sammen 120 milliarder dollar i måneden.

Disse kjøpene vil bidra til at boliger og selskaper fortsetter å låne.

De fleste av de 18 rentearrangørene mener at renten ikke vil bli hevet etter 2023, men sier at antallet personer som forventer den første renteforhøyelsen i 2022 eller 2023 har økt fra fem til syv fra forrige møte. Wall Street Journal.

– Nut Magnusen sier til E24 i DNP-markeder at de ikke forventes å gjøre noen endringer i fremtidsrenteutsiktene eller støttekjøp.

Fallet i aksjemarkedene var minimalt

Både den bredere S&P 500-indeksen og Nasdaq-indeksen var nede den dagen før renten stengte onsdag, mens Dow Jones-indeksen var litt høyere.

Så snart rentebeslutningen ble fullført, falt S&P 500 og Nasdaq, mens Dow Jones steg ytterligere. Da falt aksjemarkedene igjen.

– Powell sa på en pressekonferanse om langsiktige renter, som har steget noe nylig. Magnussen sier Den europeiske sentralbanken har akselerert kjøpet av obligasjoner, men sentralbanken har ennå ikke kunngjort noe i den retningen.

Sentralbanksjef Jerome Powell vil holde en pressekonferanse klokken 19.30.

Les mer

Forutsier sterk kredittvekst i USA: gjeld vil doble BNP innen 2051

Bedre muligheter for økonomien

På en pressekonferanse onsdag sa Powell at den økonomiske situasjonen blant annet avhenger av veksten i spredningen av koronaviruset, men det ser lyst ut.

“Økonomien utvikler seg raskere enn forventet,” sa Powell.

Fed har derfor justert visjonen for vekst i USAs økonomi.

– Banken forventes å vokse 6,5 prosent i år og 3,3 prosent neste år, ifølge Nut Magnussen.

I desember Sentralbanken forventes Vekst på 4,4 prosent i år og 3,2 prosent neste år.

Forvent høyere prisvekst

– De forventer også at kjerneinflasjonen vil øke til 2,2 prosent i år, opp fra 1,8 prosent i forrige estimat. Dette betyr at de tror økonomien vil bli bedre, sier Magnussen.

Powell insisterer på at selv om inflasjonen er høyere enn inflasjonsmålet på to prosent for en periode, tror han det vil være midlertidig.

537.000 amerikanere har dødd av epidemien så langt. Samtidig har vaksinasjonen fått fart, med nesten 12 prosent av alle som nå er fullvaksinert Oversikt over VG.

Den amerikanske økonomien vil også motta fast støtte fra stimulans fra myndighetene. Denne uken begynte den amerikanske regjeringen å dele ut flere tusen milliarder kroner til folket i direkte koronastøtte.

OECD forventer at den amerikanske økonomien vil vokse med 6,5 prosent i år. Bloomberg har samlet estimater fra analytikere som forventer at veksten i gjennomsnitt vil være 5,5 prosent i år og fire prosent innen 2022.

Les mer

OECD forventer betydelig høyere økonomisk vekst i år

Søker etter signaler

I kjølvannet av Corona-krisen har mange sentralbanker redusert renten for å stimulere økonomien, inkludert Federal Reserve og vår egen Norges Bank.

Markedene ser etter signaler om hva renter og støttekjøp av rentepapirer vil være når koronakrisen blir lettere. Så langt er det noen tegn på at eventuelle renteøkninger kommer akkurat nå.

Den betydelige avkastningen på ti-årige amerikanske statsobligasjoner har mer enn tredoblet seg fra 0,5 prosent i fjor, men er fortsatt lav sammenlignet med de siste ti årene.

I påvente forventer noen analytikere at sentralbanksjef Jerome Powell vil gjøre noen store endringer i rentepolitikken.

Les mer

Biden: – Folk får reelle muligheter

Betalt 2000 milliarder kroner.

Samme dag som rentemøte ble kunngjort US Treasury Department Tjenestemenn i landet distribuerte denne uken 242 milliarder dollar (2000 milliarder kroner) koronastøtte til folket.

Den har spredt seg over 90 millioner betalinger, noe som kommer som et resultat av den nylige insentivpakken på $ 1.900 milliarder dollar som ble godkjent av Kongressen.

Congressional Budget Office (CPO) forventer at amerikansk gjeld vil øke betydelig de neste tiårene som et resultat av en noe aldrende befolkning og ufinansierte programmer. Dette gjør landet sårbart for enhver renteforhøyelse.

Nøkkelrenten på amerikanske statspapirer var 1,66 prosent på onsdag, med en løpetid på ti år falt til 0,5 prosent etter koronakrisen og nedleggelsen i fjor.

I løpet av de siste ti årene har renten “ti år gammel” vanligvis variert fra 1,5 til tre prosent. Økende statsobligasjonsrenter er generelt mer attraktive for investorer, mens aksjer som anses som høy risiko blir mindre attraktive.

Les mer

Den amerikanske sentralbanken kunngjør null renter frem til 2023

Publisert:

READ  Koronavirus i Norge: - Åpner mandag for andre aktiviteter
Written By
More from Jakob Leif

Senatet godkjenner ny høyesterettsdommer Amy Connie Barrett – VG

Ny høyesterettsdommer: Amy Connie Barrett og president Donald Trump etter avstemningen i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *