Den tidligere PlayStation -sjefen mener det er for dyrt å fokusere på forskjellige typer spillutvikling

Kostnadene ved å utvikle spill for nye generasjonskonsoller har skutt i været, og det er ikke lenger verdt å få en sjanse til en ny spillserie. Det står at Shawn Layton var styreleder for PlayStation mellom 2014 og 2019.


Shawn Layton var sjef for PlayStation fra 2014 til 2019. Skjermbilde: Sony

I et intervju med Bloomberg Den tidligere Sony Top anslår at det vil koste rundt 1,7 milliarder dollar å bygge spill til PlayStation 5. Dette tallet er basert på at prisen dobles for hver ny konsollgenerasjon, og ifølge Layton er dette den største prislappen som driver utgivere til å fortsette fremfor å prøve nye ting.

– Hvis vi ikke kan forhindre at kostnadskurven går opp, er det bare å redusere risikoen. Da havner du i en situasjon der du beveger deg mot å lage oppfølgere. […] Det som skjer er at du ender opp med tre til fire kamper eller spillsjangere og variasjonen forsvinner.

Når han blir spurt om sin egen rolle i utformingen av denne strategien, blir Layton imidlertid avvist. Etter at han ble involvert i starten av spill som Uncharted 4, Spider-Man og God of War, påpekte han at han “bidro til å vise verden hvordan fantastisk spill kan se ut”.

Intervjuet følger Tidligere rapporter Sony ønsker å bygge spill uten å ta nevneverdig risiko. I april ryktes selskapet om å lansere en ny Days Con – en serie som visstnok ikke var nok etter Sonys syn – og planla å fokusere på en ny versjon av The Lost of AC i stedet.

En del av historien er at Laden fikk jobb i Streamline Media Group for å hjelpe utviklere rundt om i verden med å realisere sine vekstdrømmer.

READ  Hertuginne Megan: - Avslører Megans siste ord i kongehuset

Sony vil også snakke mer om PlayStation 5 -spillene som kommer ut denne uken.
“En visjon om konsollens fremtid” lover

Written By
More from Jakob Leif

Koronavirus i Norge: – Åpner mandag for andre aktiviteter

Helseminister Bent Hai venter spent på den nye epidemistatusen til Helsedirektoratet og...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *