Det er ingen måte å spre mutasjonsutbrudd i nitrol – det sprer seg raskt blant barn og unge – VG.

Tester: Gjennom vinduet til en nedlagt Kirkeby skole tester helseekspert Miken Bacon innbyggere i Nittal for korona. Foto: Steen Lisberg Solam, NDP

I Nittal kommune ser det ut til at et utbrudd av det britiske viruset har spredt seg blant barn og unge. Lignende tilfeller finnes nå i mange kommuner over hele landet. I noen kommuner øker smitten raskt.

Publisert:

Nittal Chloe her sier at kommunen har en nedadgående kurve og at kommunen var under landsgjennomsnittet før helgen. Så kom to positive tester på fredag ​​og to nye tester på lørdag.

Så kom søndag og infeksjonsraten steg.

– Den dro på søndag. Ti nye positive tester ble oppnådd knyttet til de to skolene. Han sier at vi nå har ti ofre på Kirkeby barneskole og fire på Hakkadal videregående skole.

Stengt: Hakkadal Andomscoll er en av to skoler som er berørt av Nittal. Foto: Steen Lisberg Solam, NDP

Mandag morgen hadde ni flere blitt bekreftet smittet, og det var forventet flere testresultater i løpet av dagen.

– Ordføreren sier mandag at mange av de som testet positive hadde ingen symptomer.

Chloe sier kommunens epidemier ennå ikke har funnet en måte å hindre utbruddet på, men utbruddet kan ikke knyttes til utenlandsreiser.

– Vi prøver å finne ut hvor det kommer fra, sier han.

Ordfører: Her fungerer Chloe Nittal som ordfører i kommunen. Foto: Nittal kommune

– Det sprer seg veldig raskt i barne- og ungdomsmiljøer, som vi aldri har sett her før. Alle signaler indikerer at dette er et spørsmål om britisk variasjon, så vi håndterer utbruddet deretter, forklarer ordføreren.

READ  Omtrent 30 prosent av alle sykehusinnleggelser er vaksinert

Det er gjort en analyse som indikerer at spørsmålet om britisk mutasjon, men de venter fortsatt på den endelige bekreftelsen fra National Institutes of Health (NIPH), sier han.

Mandag ber kommunen alle som har gått på slalåm i skibakkene på Weringscoll om å teste seg i helgen.

Chloe sier kommunen ikke har oversikt over situasjonen nå, men de håper å få oversikt om få dager. Han understreker at arbeidet med infeksjonsdeteksjon og testing nå er i full gang.

Sky Slope: Warring Colon at Nittal. Foto: Dor Meek, NDP

Situasjonen er krevende i mange kommuner

Ulwick kommune har en befolkning på 1067. Ni prosent av befolkningen har så langt blitt berørt av utbruddet.

Ordfører Hans Better Thorbjornsen sier til VG at han ikke vet hvor mange barn som er bekreftet i infiserte tilfeller, men at han vet at infeksjonen utvikler seg fra det miljøet. Han mener infeksjonen har skjedd hos barn og deretter spredt seg til voksne.

Det kan nå se ut til at et lignende mønster vises både i Rollington og Nittal kommune.

Ulwick: Ordfører Hans Better Thorbjorson. Foto: Holjire Wagons

Ulvisk utbrudd: Jeg tror infeksjonen spres av barn

I løpet av den siste uken har antall infeksjoner i Rollington økt kraftig, med 57 nye tilfeller oppdaget siden mandag 1. februar. Rollington har nå høyt epidemisk press i landets kommuner. De aller fleste ofre er nå barn og ungdom i grunnskolen.

– Vi er i en krevende situasjon. På relativt få dager har vi opplevd en kraftig økning i infeksjoner. Mange saker har vært knyttet til Levenstadt School. Rollington-ordfører Stale Crette sier at infeksjonen sprer seg raskere enn vi noen gang har opplevd før.

READ  Norges Renat Rainsway vant prisen for beste kvinnelige skuespillerinne i Cannes

Rollington kommune bestemte seg i helgen for å innføre hjemmeskole og rødt nivå på skolen på grunn av infeksjonens omfang.

– Situasjonen er veldig krevende, vi må stoppe aktiviteten blant barn og unge. Vi ser utbredte epidemier blant barn og barnefamilier, så vi anser det som nødvendig, sier Groute:

– Vi har alle drastiske tiltak, og nå tar vi ekstra drastiske tiltak, og retter oss mot grupper som vi synes er mest sårbare i løpet av dagen. Det kan være et mutert virus, men vi vet ikke ennå. Vi venter på svar.

Konkurrer mot to koronaavfall: – Urettferdig

Evaluerer aktiviteter kontinuerlig

Margaret Grave-Istal er overlege og spesialist i pediatri ved National Institutes of Public Health. Han sier at infeksjonen kan spre seg blant unge mennesker, spesielt når det gjelder den mest smittsomme varianten.

– Barn og unge har mange forhold, ofte mer enn voksne. Smitteverntiltak og overholdelse av dem kan kontrollere smittespredningen, og dette er spesielt viktig i den svært smittsomme varianten, sier han.

Variasjon av sårbarhet: Infeksjonsrater kan endres når den britiske mutasjonen sprer seg ytterligere, sier Margaret Grave-Estelle. Foto: Frod Hansen

Grave-Istall sier også at infeksjonsraten vil være lavere når barnehage og skole er på rødt nivå, men dette kan endres ettersom den britiske mutasjonen sprer seg ytterligere.

– Flere smittsomme arter kan utfordre den norske strategien for å håndtere epidemien så langt. Også i skolene fortsetter vi å vurdere om det er behov for endringer i tiltak for å redusere smittefrekvensen.

Written By
More from Jakob Leif

Mutant koronavirus: – – Uten kontroll

Lørdag kveld kom Boris Johnson med nyheten om at alle briter er...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *