– Det er morsomt – VG

TAKT: Simon Leviv vil møte i byretten i Athen i 2019. Foto: Dor Christianson, VG

Netflix har skaffet seg rettighetene til “Tinder Swindler” -dokumentaren inspirert av VGs avsløringer om Tinder Swindler.

Det antyder Variasjon.

– Netflix gjør historiene vi lager morsomme og inspirerende. Det handler om innvirkningen som VG kan ha når det er unikt innhold, noe vi sier med engasjement, sier VolfTV-redaktør Rolf Sanstelly.

I februar 2019 avslørte VG historien om den kjente israelske Simon Levy Tinder svindler.

Kontakt: Tinder-svindler Simon Levy ble dømt til 15 måneders fengsel, men ble løslatt etter fem måneder på Corona-anklager. Foto: Dor Christianson, VG

I årevis lurte han på et nummer Kvinner, grunneiere og familier til millioner av kroner – Å finansiere sitt eget luksusforbruk.

Imidlertid har ikke Lviv skylden, men for forholdene som eksisterte for snart ti år siden. I tillegg til fengsel ble han tildelt 170 000 sek, tilsvarende omtrent 450 000 norske kroner. Det var cirka 395 000 kroner å gå til ofrene for svindelen.

Regissøren bak “Don’t F *** With Gates”

Nå er det laget en dokumentar om historien, og teamet inkluderer flere anerkjente filmskapere.

Blant dem er produsentene av Netflix-dokumentaren “Three Identity Strangers” og “Don’t F *** With Gates”, samt regissør Felicity Morris.

Dokumentaren heter “Tinder Swindler” og vil følge kvinnene som ble lurt av Shimon Yehuda Hayuth, som faktisk kalles, samtidig som han avslører sin sanne identitet og stiller ham for retten.

Se et av ofrene snakke her:

Netflix, streamingtjenesten, har nå ervervet rettighetene til “Tinder Swindler”. Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen.

READ  Jeg tror lasteskipet kan gå om noen timer - NRK Murray og Romstall - Lokale nyheter, TV & Radio

– Å samarbeide med Netflix er spennende og lærerikt. Jeg tror vi vil se mer om dette i fremtiden fordi streamingtjenester har en enorm etterspørsel etter dramatiske virkelige historier, ”legger Sansteli til.

Written By
More from Jakob Leif

Rosenborg eksisterte aldri – VG

Signert: Guillermo Mollins slår seg nå sammen med Holmer Ijolson i Rosenborg....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *