– Det ødelegger livene våre – VG

Forsvarere: Syv personer ble arrestert under onsdagens protester i Øst-Jerusalem. Foto: Maya Allerusso / A.P.

Fire palestinske familier frykter å miste hjemmene sine i Sheikh Zarra-området i Øst-Jerusalem til støtte for israelske bosettere.

Publisert:

Om noen uker kan palestineren Abdelfata Esqafi bli tvunget til å forlate sitt hjem i Øst-Jerusalem etter å ha bodd der i 65 år.

– Det ødelegger livene våre, livene våre og minnene vi har herfra, sier 71-åringen Times of Israel.

Han bor i Sheikh Zarra-området i Øst-Jerusalem og er en av fire palestinske familier som vil miste hjemmene sine etter en rettsavgjørelse i en israelsk tingrett som har bestemt at en gruppe innvandrerfamilier kan kjøpe hjem. Saken er anket til Høyesterett, som vil presentere sitt svar mandag.

Sheikh Zarra-området ligger i nærheten av Damaskusporten i den gamle byen Jerusalem og er populært blant palestinere. Al Jazeera.

Spennende kamp: Israelsk grensepolitivakt utenfor israelske bosetteres hjem i Sheikh Zarra torsdag kveld. Foto: ABIR SULTAN / EPA

Skaper opptøyer

Beslutningen om å kaste ut de fire familiene har fremkalt sterke reaksjoner blant palestinere som har protestert mot tvangsflyttingen til Jerusalem.

Torsdag kveld skal israelske bosettere og anti-palestinere ha kastet steiner og stoler mot hverandre.

– Dette er palestinsk land. En av dem som ble truet med utkastelse, var 77 år gamle Nabeel al-Kurt, som sa at vi som utleiere ikke kan akseptere at dette er deres land, dette er vårt land.

Israelske styrker gjennomførte raid i Sheikh Zarra-området mandag og tirsdag. I følge Al Jazeera er minst 20 mennesker skadet og minst syv er arrestert.

Én video på blant annet Twitter har generert sterke reaksjoner. En mannlig jødisk innvandrer viser videoen i hagen til en palestinsk kvinne i Sheikh Zarra og roper at han stjeler huset sitt.

READ  Rolls-Royce stanser salget av bergensmotorer til det russiske selskapet E24

“Hvis jeg ikke stjeler huset, vil noen andre gjøre det,” roper han til den palestinske kvinnen igjen.

Forsvarere: Syv personer er arrestert under torsdag kvelds protester i Øst-Jerusalem. Foto: Ammar Awad / Reuters

“Angst”

Israelerne hevder at familiene mistet eiendom under krigene rundt etableringen av Israel i 1948, mens palestinske familier har levert dokumenter for kjøp av eiendom fra de jordanske myndighetene som styrte Øst-Jerusalem fra 1948 til 1967.

Les mer

En strand, to verdener: – Vi lever dag for dag

FN Midtøsten-ambassadør Dor Wennesland sa til NTB at “utviklingen angående bortkastelse av palestinske familier i Sheikh Zarra og andre nabolag i det okkuperte Øst-Jerusalem er bekymringsfullt.”

“Jeg ber Israel oppheve boliger og utkastelser i samsvar med sine forpliktelser i henhold til folkeretten,” sa han.

Israel erobret Øst-Jerusalem i 1967 og annekterte byen til andre deler av Vestbredden, som ikke ble anerkjent av det internasjonale samfunnet.

Written By
More from Jakob Leif

Dette er Bowers & Wilkins nye øreringer som ser luksuriøse ut

PI7 True Wireless og PI5 True Wireless er allerede tilgjengelig fra Powers...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *