– Det var som å mumle noe – Viji

Nysgjerrighet på hunder: Tiltalte i 50 -årene hadde en stor interesse for hunder.

Etter å ha hørt en podcast om saken, sier en venn at mannen ble konfrontert med Dengs drap. – Jeg hadde en dårlig følelse i magen, sier hun.

Publisert:

onsdag Politiet pågrep en 50 år gammel mann Carmel er anklaget for å ha drept en 17 år gammel jente for 26 år siden. Mannen er mistenkt for å ha drept Tina Jorgensen, 20, fra Stavanger i 2000, men nekter for å være involvert i de to drapene.

En kvinne som beskriver seg selv som en nær venn av den siktede, oppsummerer ordene hennes med tre ord: “Mistillit. Sjokk. Er ødelagt. “

Hun synes det er vanskelig å kommunisere med nyheten om at en mann hun har kjent i årevis har blitt siktet for drap. Når hun snakker med VG nå, hjelper det å endre hans image.

– Han er snill og omsorgsfull, sier en god venn, venn.

– Jeg liker ham veldig godt.

Venn: Viji møtte vennen til den tiltalte i 50 -årene. Birkitte Dengs spurte ham om drapet.

Ruller

Tiltalte bodde i Howland resten av livet, men Viji snakket med mange, og han reiste mye når han ikke var på jobb. Han har delt lite informasjon om seg selv på sosiale medier.

På 90 -tallet jobbet han for forskjellige industriselskaper, ifølge rettsdokumenter. Han var arbeidsledig i mange år på grunn av dårlig helse, men de siste 15 årene har han jobbet som sjåfør. Nylig kjørte han langtransport.

Mannen var ikke gift. Viji vet at han var i et forhold til mange kvinner. Han har ingen barn.

I følge forklaringen til politiet var han i Stavanger da Copernicus og Tina J ர்க rgensen forsvant da Piccadilly Dengs forsvant.

READ  - Jeg kan ikke forestille meg en dårlig tid - VG

Personen er ikke ukjent for politiet. Før han kom til voksen alder, slo han en kvinne i hodet med en sykkelbombe. Siden den gang har han blitt dømt flere ganger for vold og seksuelle overgrep.

De fleste straffene involverte hovedsakelig mishandling og ran av kvinner i private hjem, hvor han stjal klær og sko fra dem.

Tiltalte, da han var i isolasjon, forklarte at han oppnådde en slags seksuell bevissthet ved å kjøpe sko og andre ting som tilhørte kvinner fordi han hadde vært der i så mange år, heter det i en dom fra begynnelsen av 00 -årene.

Viji visste ikke at mannen ville bli straffet etter 2005.

Uløste drap: Tina Jurkenson, 20, forsvant 24. september 2000, etter en bytur i Stavanger. Birkitte Dengs (17) ble drept 6. mai 1995 i Karma.

Les mer

Dengs anklaget i forrige rettssak: – Personen som gjorde dette må være en kokosnøtt

– Han var for meg

Mannen, som er i 50 -årene, har vært aktiv i hundesamfunnet og har reist mye for å delta på forskjellige arrangementer knyttet til det. Viji har snakket med mange som har møtt mannen gjennom hundens nysgjerrighet.

– Jeg har aldri møtt ham ansikt til ansikt, men vi snakket sammen i budbringeren gjennom året. Han var der for meg da foreldrene mine døde. Jeg fikk mye trøst, sier en kvinne til Viji.

Han hevder at tiltalte i 2017 slettet Facebook -kontoen sin.

– Jeg spurte ham hvorfor han gjorde det. Han sa senere at det var fordi han ble trakassert, sa en kvinne fra hundesamfunnet til VG.

Hun lurer nå på om det er noen sammenheng mellom fjerningen og saken. Etter en stund, ifølge en venn, kom tiltalte tilbake til Facebook. Og så uten det fulle navnet.

READ  Warhome vinner Benjamin - forbereder seg til OL -finalen - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

I 2016 ble Birkitte Dengs -saken det første søksmålet som ble anlagt av Gribose’s Cold Prosecution Division. Sommeren 2017 skrev norske medier at politiet burde ta folk til nye etterforskninger av saken.

Interesse for hunder: Den siktede skal ha brukt for mye tid på hunder.

– Jeg hadde en dårlig følelse i magen

Viji har fortalt mange at mannen reiste mye når han ikke var på jobb. Han har delt lite informasjon om seg selv på sosiale medier, og mange hevder å ha delt mindre om personvern.

Vennen som snakket med Viji sier at han ikke var klar over at han hadde vært voldelig mot kvinner ved så mange anledninger.

Lite visste hun at mannen flere ganger var dømt for volds- og seksualforbrytelser og for å ha stjålet dameklær og høye hæler.

Tiltalte oppførte seg ikke sint eller aggressivt mot henne. Begge hadde god tone.

For noen år siden sa hun at det var vanskelig å sette fingeren på det.

– Jeg hadde en dårlig følelse i magen og det var som om noe surret, sier hun.

“Uavklart” – etter å ha hørt VGs podcast om Dengs -saken – begynte hun å lure på om mannen kunne være involvert i drapet. Hun nevnte til og med detaljene i saken i samtaler med ham for å se reaksjonen hans. Men da hun svarte med avslag eller unngåelse, ga hun det opp.

– Denne saken er veldig usikker. De har gjort mange feil, sier hun.

Sitter her: En mann under 50 år sitter i fengsel utenfor Stavanger.

“De” politiet. Carmey, som nå er anklaget for å ha drept 17 år gamle Birkitte Dengs i 1995, var på deres radar den gangen.

READ  Deltautbrudd etter bryllupsfest i Lillestrom

Året etter drapet skrev politisekretær Creed Storm en rapport på 22 sider der han forklarte Elleve ble dømt for seksuelle oppfordringer. Forbrytelsens art gjorde ham enda mer interessant under rettssaken, mente Strom. På politistasjonen i Hawksund hørte hun ingenting fra sine overordnede.

– Søt og grei fyr

Dove, 57, møtte mannen for fem år siden på et kurs i et hundemiljø.

– Han var litt modig den gangen og reiste hundene mine. Siden har vi møtt ham på hundeutstillinger. Der er han alltid med oss, sier kvinnen som ikke vil skrive ut etternavnet hans.

– Vi elsket ham og hadde et godt inntrykk av ham. Jeg syntes han var en kjekk og grei fyr. Han var en ensom ulv, alltid alene, men godt kledd og godt vokst de siste årene.

– Hva snakket du om?

– Det skjer mye hos hunder. Han var veldig fokusert på henne. Da han mistet en hund for lenge siden, måtte vi trøste ham.

Hun sier at mannen uventet møtte dem en gang på hytta. Han snakket aldri om familie, oppvekst, fortid. Men han overrasket henne med sine bakevarer da hun leverte en spesielt vellykket kake til et show.

Arrestasjonen og tiltalen har rystet hundesamfunnet.

– Jeg ble helt sjokkert. Dette er helt forferdelig. Ingen av oss visste at han hadde blitt dømt før, sier Dow til Viji.

Mange snakker om lignende reaksjoner. En kvinne sier:

– Det er veldig surrealistisk her. Jeg føler meg som et menneske, men jeg kunne aldri ha forestilt meg dette.

Tiltalte: Advokat Stian Christensen representerer en mann dømt for drap i 50 -årene.

– Han har problemer

Tiltalte nekter straffbart. Han nekter for å være involvert i de to drapene.

Forsvarer Stian Christensen har hatt flere samtaler med sin klient i løpet av helgen.

– Han har problemer. Christensen sa til Viji mandag morgen at det var en vanskelig situasjon å ta hele bredden, men at han visste at han ble godt ivaretatt av fengselspersonalet.

Tiltalte ble varetektsfengslet i fire uker fredag. Tiltalte og hans advokat har ennå ikke tatt stilling til om de skal anke dommen fra tingretten.

Stian Christianson ønsket ikke å kommentere saken.

Written By
More from Jakob Leif

– Husk godt smil – VG

EX-VIF-TIPS: Loudon Sheldon døde hjemme hos ham fredag. Foto: Magner Kirkness Tidligere...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *