Dette er den nye regjeringen i Taliban – Viji

Regjeringens nye overskrift: Den daværende statsministeren i Pakistan Nawaz Sharif (t.v.) gratulerte daværende afghanske utenriksminister Mohammad Hassan Akunt i 1999. Akund er nå utnevnt til Talibans statsminister.

Mohammed Hassan Akund er utnevnt til leder for Taliban -regjeringen, sa en talsmann for bevegelsen tirsdag. Lederen for Haqqani -nettverket, ønsket av terrorister, blir innenriksminister.

Publisert:

Tirsdag ettermiddag utnevnte Taliban flere ministre til utøvende ministre i deres nye regjering i Afghanistan.

Reuters siterte Jabiullah Mujahid som talsmann for den ekstremistiske islamistiske gruppen.

Kunngjøringen kommer dagen etter at Panjir, den siste av landets 34 provinser, angivelig kom under kontroll av provinsutvalget.

Muhammed Hassan Akund blir den nye statsministeren i Afghanistan, melder nyhetsbyrået. I følge Times of India Akund Rehbari er leder for Shura – en styrende gruppe i Taliban.

Taliban styrte sist i Afghanistan mellom 1996 og 2001, og Akund var gruppens utenriksminister.

Abdul Ghani, grunnleggeren av Taliban, blir nestleder for partiregjeringen i Bharatiya Janata.

Aamir Khan Muthaki blir nå deres nye utenriksminister.

Mullah Mohammad Yaqub, sønn av Taliban -grunnlegger og tidligere leder Mullah Omar, er utnevnt til forsvarsminister.

Nyhetsbyrået AFP melder også at den nye afghanske regjeringen vil være “midlertidig”.

Høyttaler: Talibans Jabiullah Mujahid har kunngjort en rekke ministerposter i den nye afghanske regjeringen.

Militanten ønsket å bli innenriksminister

Det har tidligere blitt foreslått at Taliban -leder Haibatullah Akundzada er leder for den nye regjeringen, men dette er ikke tilfelle.

Som leder for Taliban vil han sannsynligvis spille en lignende rolle som Ayatollah Ali Khamenei i Iran som “øverste leder”. Det forventes også at han er i Kandahar, der Taliban -bevegelsen stammer.

READ  Duffy og de resterende dobbelene er langt fra de fire siste - NRK Sport - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Sirajuddin Haqqani, sjefen for Haqqani -nettverket, står bak serien med terrorangrep og selvmordsbomber. Dette nettverket anses av USA for å være en terrorgruppe. Haqqani ble etterlyst i forbindelse med angrepet på Serena Hotel i Kabul i 2008, der den norske fotojournalisten Carsten Thomason var blant de drepte.

Disse utnevnelsene er preget av den etablerte ledelsen for Taliban, den USA-ledede koalisjonen og enkeltpersoner som har stått i sentrum for den 20 år lange kampen mot sine afghanske allierte.

Så langt har det ikke blitt utnevnt noen regjeringsmedlemmer som ikke representerer Taliban, noe som har vært et av kravene til det internasjonale samfunnet.

Kunngjør ministre før 20 -årsjubileet 11. september

Taliban tok makten i landet for tre uker siden som et resultat av et lynnedslag mot regionale hovedsteder i landet. Afghanske regjeringsstyrker ga opp våpnene og overga seg, mens deler av regjeringen, inkludert president Ashraf Ghani, flyktet fra landet da Taliban omringet hovedstaden Kabul.

Det kom nesten 20 år etter at Taliban-regimet ble styrtet i 2001 av en USA-ledet invasjon av landet, etter terrorangrepene 11. september av Al Qaida som drepte nesten 3000 mennesker.

I forkant av invasjonen krevde daværende president George W. Bush at Taliban skulle overlate al-Qaida-ledere til USA. Taliban nektet.

Med kunngjøringene tirsdag, fire dager før 20 -årsjubileet for terrorangrepet, er Taliban på vei til å etablere et nytt regime.

Written By
More from Jakob Leif

Bilder av den nye MacBook Air sirkulerer online – som den fargerike nye Imax

Da Apple kunngjorde de nye M1-basert Imax Samtidig er det klart at...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *