Epidemien øker i 36 kommuner – VG

INTRODUKSJONSMETODER: ChristianSant er en av de mest smittsomme kommunene i VGs perspektiv. Mandag innførte kommunen en rekke drastiske tiltak. Foto: Dor Eric Schrder, NDP

Mandag ble det rapportert om 729 nye infeksjonstilfeller i Norge. Samtidig er VG sitt syn at epidemien er i vekst i 36 kommuner.

Publisert:

Mandag ble 729 nye tilfeller av koronavirus rapportert i Norge. Det var 376 flere tilfeller enn det forrige syv-dagers gjennomsnittet, som er 353.

Dette er det høyeste antallet registrert på en enkelt dag siden 5. januar. Da det ble registrert 928 infeksjonstilfeller i Norge.

Per forrige mandag var det 226 nye tilfeller rapportert i landet – 503 færre tilfeller denne uken enn mandag. Mindre enn helger blir vanligvis registrert som ofre i helligdager og helger, og vinterferier kan også ha hatt innvirkning da infeksjonsstatistikk ble registrert.

Bakgrunn: I Norge øker epidemien nå

Søndag ble det rapportert om 180 nye infeksjoner i Norge, mot 262 lørdag. Per fredag ​​var det rapportert om 524 nye infeksjoner i Norge.

Det er rapportert om 71.735 infeksjoner i Norge siden utbruddet. 102 mennesker ble innlagt på sykehus og 623 døde av viruset.

I følge VGs beregninger øker forekomsten av registrerte infeksjoner, og dette gjelder i alle 36 kommuner.

I forrige uke ble det utført 104 645 koronatester i Norge, Av disse var 2,1 prosent positive.

Det tar gjennomsnittlig en til to dager fra testresultatene er klare til de er registrert i MSIS (Infectious Disease Reporting System). Så statistikken kan gi et galt bilde av infeksjonssituasjonen de siste dagene fordi den ikke vises når prøven tas – bare hvis den blir registrert.

Les mer

Mozilla innstrammingsadvarsler: 90 prosent av modellene nå “britiske”

Mange drastiske handlinger i Christiansand

Christiansant er en av kommunene som vises med den økende epidemitrenden fra VGs synspunkt.

I forrige uke ble det registrert 140 nye infeksjoner i kommunen Fra VGs synspunkt er det en Norske byer med størst økning i smitte. Mandag kveld bestemte Christianchand seg for å stenge restauranter, barer og treningssentre, og det vil være arrangementer, samt fotballkamper mellom barn fra forskjellige klubber og begrensninger for å ha mer enn fem gjester hjemme.

Les mer

Kommuneoverlege i Christianchand: – Situasjonen er alvorlig

Kommuneoverlege Stirk Fjordoft Vick mandag besøkte VG.

– Det nye er at vi har hatt en stor andel de siste to ukene Berørt av ukjent overføringssti, Sa han blant annet.

READ  Brann uten seier hjemme på 116 dager etter tapet av en stor keeper - VG.

Les mer om aktivitetene på ChristianSand her.

Infeksjonen øker også i Oslo. Ifølge Infectious Diseases Reporting Organization (MSIS) er 214 nye tilfeller rapportert det siste døgnet. Disse kan avvike noe fra kommunens egne tall, som blir offentliggjort tirsdag morgen.

Les mer

OrbitStillSinet: 28 byggeplasser er lagt ned i år på grunn av smittevernbrudd

Kommunen hadde infeksjonsrekord fredag ​​med 245 registrerte infeksjoner på en enkelt dag, og assisterende helsedirektør Espen Naxstad mener det er grunn til bekymring på grunn av nye virale varianter.

– Situasjonen er vanskelig ettersom infeksjonen har økt de siste dagene. Det er grunn til å mistenke at disse virusmutasjonene er svært smittsomme, og denne helgen VG.

Mandag var også kommunene rundt hovedstaden godt synlige Vil bli strammet inn på grunn av forbedringer.

Written By
More from Jakob Leif

Langrenn, verdenscup | Hele rotet om verdenscuphelgen i Lillyhammer: ingen godkjenning

Tirsdag vil Norges Skiforbund møte det Internasjonale Skiforbundet (FIS) for en verdenscuphelg...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *