Fokuser på de to nodene for Solbagan – VG.

Fokuser på de to endene for solbag

Skrevet av Nut Espen Svegarden

Betraktet: Landslagssjef Stale Solbagan har mye å tenke på før lørdagskveldens møte med Tyrkia. Foto: Khair Olson

For en landslagssjef i fotball er det nok tankeprosess rundt lagvalg for en viktig kamp. For Stale Solbagen (53) er dagene lengre enn “Tyrkia lørdag”.

Dette er en kommentar. Kommentaren avslører forfatterens holdning

Ved å referere til uenigheten med verdensmesterskapet i Qatar, på en måte, tok han vare på seg selv.

Det gir respekt. Men selv dette krever mye innsats. Solbagan burde ha visst at dette ville fortsette.

På hver pressekonferanse får den norske landslagssjefen en rekke spørsmål om Qatar, uttalelsene mot Gibraltar – og under landskampen mot Tyrkia lørdag kveld og hvilke tegn han og hans team vil komme med. I antall spørsmål er det ca 50/50 med spørsmål knyttet til fotball og forsømmelse.

Les mer

Solbagen om Tyskland: – En av de store som kom senere

Solbagan takler det godt og vil villig svare på alle spørsmålene som kommer opp, men legger til: “Vi må ikke glemme at vi har en fotballkamp …”

Paradoksalt nok er det at jo bedre resultater Norge får for Soulbachen på fotballbanen, jo mer synlig blir budskapet deres fra banen.

Nå er det Tyrkia, som slo Nederland 4-2 på onsdag, som er motstander – med eller uten Qatar-identiteten.

Tyrkia har alltid vært en sliten fiende av Norge. Mer enn gode individuelle spillere, enkeltpersoner, uforutsigbar og entusiastisk hjemmepublikum, er tyrkerne redd for de fleste fiender.

I det minste ikke Norge.

Av de åtte kvalifiseringskampene gjennom historien har Norge bare vunnet en. Hvis vi legger til treningskamper, blir det 2/10.

Nixon Roald Jensen, Norges første landslagsmålscorer mot Tyrkia 29. oktober 1961 i Istanbul. Det kvalifiserte seg til verdenscupen, med Norge som tapte 2-1 og hjemmekampen slo tyrkerne 1-0.

Ingen lag nådde verdensmesterskapet i 1962.

I 1987 møttes lagene ved OL-kvalifiseringen, ledet av Norges Arne Eken og Kezel Show Andreassen. Hjemmekampen ble spilt på Moss og endte 1-1 etter at Jostin Flow scoret (den var for stor ved porten …). Bortespillet endte 0-0.

Ingen av lagene kom til OL i 1988.

I 1993 møttes lagene i en VM-kvalifiseringskamp, ​​med Trilo som leder Norge. I Gazette slo Norge Ulleval 3-1, etter scoringen til Rectal, Mini og John Age Fordoft. Møtet fant sted i Istanbul etter at Norge forberedte seg på verdenscupen, der Tyrkia var det eneste laget som slo Tyrkia – 2-1. Lars Bohinen scoret Norges mål.

I 2000 og 2001 møttes lagene på treningskamper. Norge vant 2-0 i Istanbul, etter mål fra Roar Strand og John Arne Rice, scoret Ole Gunner Solskar i hjemmekampen som endte 1-1.

Les mer

Maihre om feilene som ble gjort i Frankfurt: – Tyrkia vil alltid bli minnet om kampen

I 2007 var Norge og Tyrkia en av EM-kvalifiseringskampene. Tyrkias egen kamp fant sted i Frankfurt og endte 2-2 etter at Norge tok en 2-0 ledelse. Martin Andresson og Simon Brenne scoret. Hjemme tapte Norge 2-1, med Eric Hagen som scoret for Norge.

Tyrkia kom til EM i 2008.

Vanligvis er det jevnlige kamper mellom lagene. Tyrkia er rangert som 32. og Norge 44. på FIFA-rangeringen. Begge åpnet VM-kvalifiseringen med seier.

READ  Hertuginne Megan: - Avslører Megans siste ord i kongehuset

Ifølge Steel Soulbach handler dette om å bruke all energien mot konkurranse nå, og bruke så lite energi som mulig i Qatar, forsømmelse og hendelser.

For med Norges seier over Tyrkia er fokus enda mer – rundt et entusiastisk norsk landslag – og på alt som går galt på verdensmesterskapet i Qatar.

Kommentar: VGs Nut Espen Svegarden. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Written By
More from Jakob Leif

Triple Dream Free Kick Saves Vikings – Against Wolwick Referee – VG

(Viking – Stromscotz 1-1) Vertene smakte på sin egen medisin og så...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *