Forfatter av boken om drapet på Tina: – Det kan være vanskelig for politiet uten tilståelse

Fredag ​​ble en mann i 50 -årene funnet myrdet av Burkit Dengs på Carmel i 1995 og Tina Jurkenson i Stavanger i 2000 mistenkt for drap.

– Jeg forstår at han er en viktig kandidat i Tina -saken, men jeg tror ikke politiet kommer til siste etappe uten tilståelse. Jeg kan ikke se hvordan de skal gjøre det, sier Erland Frafford til NTB.

Frafford Stavanger var journalist i mange år på Aftonblatt og NRK. Han har skrevet en bok om drapet på Tina, “When Tina Was Killed”, men har også dekket saken om Birkitte Dengs som krimjournalist i mange år.

DNA -spor fra Birkitte -saken førte til at politiet arresterte mannen, men foreløpig er det ingenting som tyder på at de har lignende bevis i Tina -saken.

I begge tilfeller nekter mannen straffbart.

– Når politiet nå finner DNA -kampen mot ham for et drap som drapet på Tina, i samme område for fem år siden, er han selvfølgelig veldig interessant i saken til Tina. Men så kan jeg si det: det er veldig vanskelig å knytte ham til Tina -saken, fordi det tekniske beviset her er så mangelfullt.

Makulerte bevis

Frafford sier at det er to grunner til at de tekniske bevisene i Tina -saken er så dårlige:

– Ett, på et tidspunkt ble mange bevis makulert av politiet. Med tanke på de teknologiske kvantelekkasjene som er gjort i DNA -analyse de siste årene, kan dette vise seg å være et farlig resultat, sier han.

For det andre ble Tina J ர்க rgensen først funnet i et kum en måned etter drapet.

– Så miljøet for tekniske ressurser er ikke så bra, og mye er vasket bort, sier han.

READ  Stor brann ved et kjemisk anlegg i USA: -

Var i Stavanger

Frafford ble ikke umiddelbart overrasket over fremdriften i Dengs -saken.

– Jeg innså for noen år siden at de har en fold i DNA -analyse. Det var veldig tydelig fra meldingen de sendte at de ville være frittalende, sier han.

50-åringen, som nå er arrestert i forbindelse med de to drapene, bor i Hoogland. Han har tidligere blitt prøvd i både Tina -saken og Birkit -saken.

– Da jeg jobbet med boken min, var han interessant fordi han var i Stavanger samme helg som Tina ble drept, uten en god forklaring på hvorfor, sier Frafjord.

Likheter

Han ser mange likheter mellom drapene.

– Tina J ர்க rgensen ble truffet i hodet med en skarp gjenstand, slik det var med Birkitte. Hun ble slått i hodet med en stein. Birkitte ble seksuelt misbrukt, men han sier at dette ikke kan fastslås i Tinas tilfelle.

Frafford påpeker at denne typen angrep er svært sjelden.

– De fleste drapene i Norge skjer i nære relasjoner og hjemme. Denne typen drap, der en kvinne blir drept og etterlatt utenfor, med en ukjent synder, er svært sjelden. Da er det veldig spesielt at det en gang i løpet av få år skjer to slike drap i samme distrikt.

En viktig forskjell er at Tina Jrgensen ble tatt fra det stedet.

Mange har påpekt dette som et tegn på at sakene er forskjellige fra hverandre, men jeg tror det kan handle mer om drapet på Tina Jurkenson nær et stort boligområde i kort avstand fra sentrum av Stavanger, mens Dengs drap var veldig øde. plassering

Written By
More from Jakob Leif

– Vi setter oss nå ned og svarer på klager

– Vi har mottatt noen e-poster med klager på at vi nå...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *