Forvent enda lavere salg i 2021 – E24

Selv om oljeskattpakken har bidratt til en rekke operasjoner på norsk sokkel, er det ikke alle pilene som ennå har kommet tilbake til oljeserviceselskapet Agar Solutions. Samtidig er 35 prosent av nye ordrer knyttet til den grønne endringen.

Kegel Digre, administrerende direktør i Ager Solutions. Arkivbilde.

Steen Lisberg Solam

Publisert:

Saksoppdatering …

Oil Service Group Agar Solutions ble løslatt onsdag Resultater I første kvartal er dette det første hele kvartalet selskapet har mottatt siden fullføringen av fusjonen med Gwerner like før jul.

Agar Solutions ser nå “økt markedsaktivitet” da oljeprisene styrtet da verden lukket under epidemier, etter en dramatisk situasjon i oljeindustrien i fjor.

Selskapet sier at de for øyeblikket byr på anbud på totalt 78 milliarder kroner, hvorav 30 prosent er relatert til energiomdannelse og grønne endringer.

Agar Oil Solutions skriver at den midlertidige oljeavgiftspakken på norsk sokkel “forventes å stimulere godkjenningen av mer enn 30 nye prosjekter innen utgangen av 2022”.

De forventer at etterspørselen etter innledende forsknings- og ingeniørarbeid (fôrkontrakter) vil være “høy” og at flere prosjekter i de tidlige stadiene vil gå over til fôrarbeid i andre halvdel av året.

Hvis utviklingsprosjekter skal fullføres innen skatteinnkrevingsfristen 31. desember 2022, må oljeselskapene modne prosjektene og nå utføre slike studier og innledende ingeniørarbeid.

Et av prosjektene som allerede er godkjent etter avgiftssettet er Wallhall Hot Satellite. Bygging av det ubemannede brønnhodeområdet er for tiden i gang på Agar Solutions-verftet i Vertal.

Plattformoppsettet for den femte plattformen i Johann Schwartz-feltet er nå fullført, mens den første fasen med å bygge 11 betongmolekyler for havvindturbinene som flyter på Hyund Tampon i tunet på Stord er fullført.

Les mer

Highwind-fundamenter blir hentet fra butikken her

Les mer

Robot sender inn 5,7 milliarder kroner i oljesøknad: – Dette er det første kopiprosjektet på norsk sokkel

Forvent enda lavere salg i 2021

Acre Solutions investerer mye i å øke inntektene utenfor klassiske olje- og gassprosjekter, blant annet sjøvann, karbonfangst, hydrogen og elektrifisering.

Cirka 35 prosent av de mottatte ordrene er nå knyttet til disse satsingsområdene.

– Vi vil opprettholde vår ledende markedsposisjon for å levere komplette olje- og gassprosjekter. Samtidig vokser vi raskt vår virksomhet for fornybar energi og kullfattige løsninger for olje og gass, ”sier Gazdel Digre, administrerende direktør i Agar Solutions, i en kunngjøring om aksjemarkedet.

Samlet fikk Acre Solutions ordrer på 9,4 milliarder kroner i første kvartal. Regningen fra boken, dvs. nye ordrer målt mot inntekt, fullførte dermed 1,5 ganger, og ordrereserven steg til 41 milliarder.

– Når vi utvikler oss, er sterk disiplinær ryggrad i alle våre sektorer et viktig grunnlag for våre vekstaspirasjoner, fortsetter Degrey.

Acre Solutions sier at selskapet forventer litt lavere avkastning i 2021 generelt enn i 2020, som estimert tidligere i år.

Retningslinjen for 2021 er uendret, noe som betyr at basisdriftsvolumet (justert EPIDTA) forventes å øke med omtrent 5,5 til 6,0 prosent.

Publisert:

READ  - Vi må unngå å gå til terrorister - Viji
Written By
More from Jakob Leif

Den amerikanske sentralbanken forventer høyere vekst – E24

Den amerikanske sentralbanken vil holde renten uendret til 2023 og opprettholde støttende...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *