Helsedirektør for “Long Govt”: – Naturlig bekymret

Til nå er det rapportert 136 369 kjente tilfeller av korona -infeksjon i Norge. Vi vet ikke hvor store mørketallene er.

Økt infeksjon – men noe helt annet bekymrer ham nå

Etter å ha fått mer og mer perspektiv og kontroll over infeksjonen, kunne fagfolk se de langsiktige effektene av koronar hjertesykdom, også kjent som “long covit”.

Da regjeringen og helsemyndighetene holdt en pressekonferanse onsdag om Corona -situasjonen, erkjente helsedirektør Bjrn Kவாகldwak at han var “spent på hvor lenge regjeringen har pågått i Norge.”

– Vi er naturlig bekymret for de langsiktige effektene av covit. Informasjonen så langt tyder på at det bør være hjelp, noe som betyr at det kan hjelpe å stå opp tidlig med rehabilitering, sier han.

Holdbar regjering

Symptomer som vanligvis rapporteres etter tre måneder inkluderer tretthet, søvnvansker, kortpustethet og tap av smak og lukt. For de fleste forbedres symptomene over tid, men hyppigheten og varigheten av disse symptomene er fortsatt usikre.

Gilde: FHI

– Søk helsehjelp

Goldwalk oppfordrer alle som er berørt av korona til å gå til helsetjenester hvis de tror det kan ha forsinkede effekter.

– Det sees forskjellige typer langsiktige effekter. Kognitive bivirkninger kalles tåkete hjerneproblemer. Dette er muskeltretthet, du kan bli sliten. Nedsatt pusteevne og nedsatt smak- og luktesans, for eksempel, sier han, fortsetter:

– Så det er viktig at mennesker med disse sykdommene får hjelp ved å kontakte helsetjenesten slik at de kan gå en vei så raskt som mulig, det vil si at de blir kvitt slike sykdommer så snart som mulig.

READ  Brudd på regler ved Tokyo-OL: - Kommer med ny advarsel

Helsedirektøren er spent på hvordan situasjonen vil bli i Norge i fremtiden.

Det er ennå ikke klart hvor mange mennesker som vil bli påvirket av den “lange regjeringen”. Vi vet ikke hvordan det blir i Norge, så vi gleder oss til tiden som kommer. Men følg veksten nøye, sier han.

Undersøk effekten av bisarre koronaforsinkelse: – Legen ristet på hodet

– Service er veldig viktig

Helseminister Bent Haye (H) mener at det viktigste Norge har gjort for å unngå at det oppstår langsiktige konsekvenser, er kollektive forhandlinger.

Det er en lang vei å gå for å innføre nye tiltak nasjonalt

– Hvis mange blir smittet, øker du også risikoen for at noen smittet vil få langsiktige konsekvenser av sykdommen.

Han la til at Norge hadde gjort sitt beste for å redusere antall “lenge ettertraktede” saker.

Uansett hvor stor rolle epidemien har for langtidseffekten, vil Norge være et av få land for å unngå å sette mange i den situasjonen.

Egen regjering 19 poliklinikker

Helseministeren sier regjeringen har iverksatt ulike tiltak for å sikre at de som opplever langtidseffekter etter koronar hjertesykdom blir fanget. De har blant annet utnevnt Helsedirektoratet til å etablere retningslinjer for rehabiliteringstjenester.

-Da beordret vi etablering av sykehus kalt Covit-19 poliklinikker, der fastlegene kan henvise personer de mistenker kan ha en langtidseffekt av infeksjon. Så de vil bli undersøkt og få riktig behandling slik at de ikke kaster baller på systemet og blir sendt fra sted til sted.

Hei sier internasjonal forskning vil være viktig for Norge.

– Norge, et lite land med relativt få epidemier, er ikke et land hvor man vil vite mye om det. Men vi vil ha stor nytte av kunnskapen som kommer fra landene rundt oss, som har en høyere befolkning og en høyere andel av den berørte befolkningen.

READ  Terrorangrep på Kabul flyplass - mer enn 100 drept - Viji
Written By
More from Jakob Leif

Linnia Myhre og Emil Guild – VG

Kjendispar: Linnia Myhre og Emil Guild er kjærester. Foto: Line M ர்...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *