Hemmelige nettverkssjokk: – Ikke våre venner

Avis Dagens virksomhet WhatsApp har avdekket en hemmelig gruppe som inkluderer mange rike og kjendiser fra finanssamfunnet og deres familier.

Den såkalte “politikk” -gruppen diskuterte hvordan det kan påvirke Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen.

Blant annet skriver tidligere journalist Kell Eric Ilertson i Financevision at han spør: “Vet noen noe om Espen Barth Aid, noe som den uavklarte Brew -saken til Jonas Care Store for fire år siden? … Jeg føler at han er svak punktet i AP.

Gruppen ble startet av finansmann Øystein Stray Spetalen og har 128 medlemmer ifølge DN. Mange tilhører den norske finanseliten, mange av de velstående og deltakerne i Norge, inkludert advokater, redere, noen politikere og mange journalister og redaktører.

Underverdig

Ifølge DN handlet de mest interessante diskusjonene i forumet om valg og «klimamani. Her skrives det nedsettende kommentarer om både de navngitte politikerne, FN og Greta Dunberg.

Statsminister Erna Solberg mener dette ikke er venner av Høyre:

– Øystein Stray Spetalen Jeg ønsket å gå av, det er ikke mange av våre støttespillere her. Men først synes jeg at politikk bør diskuteres åpent, sier han til TV2.

– Hva synes du om tonen i debatten?

Jeg kan ikke kommentere det, jeg har ikke WhatsApp, jeg har ikke lest disse diskusjonene og vet ikke hvem som deltar der. Men det virker som Grey Boys Club sitter sammen og snakker, og jeg føler at deltakerne her for øyeblikket ikke er våre supportere.

– Tror du dette skader Høyre i valgkampen?

– Jeg tror det er en enorm forskjell på disse og konservative. Høyre har ingenting med dette å gjøre. Men grunnleggeren av dette forstår jeg at jeg vil si opp en stund.

READ  Millar mener han solgte masken med en falsk testrapport - E24

– Hva sier dette om finanseliten i Norge?

– På grunn av dette vil jeg ikke kutte dem alle med en kam, avslutter Solberg.

Espen Barth Aid vil ikke kommentere saken. I Arbeiderpartiet er oppfatningen at det er mennesker som ønsker å beholde «drittpakker» i media om dette partiet.

Hadja Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet, skriver på sin Facebook -side at det er bra at dette hemmelige nettverket kommer frem:

“Dette er et eksempel på hvordan mennesker med økonomisk makt noen ganger synes de fortjener mer politisk makt enn andre. Det er ingen slik dag. Arbeiderpartiet vil gi mer makt til vanlige mennesker. Til de ansatte. Jeg forstår godt at Arbeiderpartiet skremmer hodet til finanseliten som vil at det skal være lettere å tjene penger på forhånd enn det er å tjene penger ved å gå på jobb. Det er jeg stolt av, »skriver Tajik.

Ufarlig gruppe

Kjell Erik sa til Eilertsen TV 2 i et svar på Tajiks Facebook -side at han hadde skrevet sin mening om saken, men denne kommentaren ble slettet.

Grunnleggeren av Øystein Stray Spetalen -gruppen sier at TV 2 ikke har Labour -hat i debattene.

Diskusjonene handler om vitenskapelige rapporter, og i dag er det opptegnelser over branner og elsykler i USA. Spetalan sier at dette er helt ufarlige diskusjoner uten å stikke mot noen spesielle grupper eller partier.

Han benekter også at de er interessert i å påvirke den politiske debatten.

– Noen ganger er det noen vitser og stygge og slemme satirer, men dette bør tolereres av menneskene som deltar i samfunnsdebatten. Dette er ikke en lukket eller hemmelig gruppe. Finansmannen, som startet gruppen på WhatsApp i 2016, sier at den eneste feilen vi har er mot “store” følelser.

READ  - Sannsynligvis det verste han noensinne har gjort - VG
Written By
More from Jakob Leif

Fotball | Dommer Darren Tristale beklager:

– Paul Lambert, manager i Sky Sports, sier at han aldri har...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *