Hvis regimet endres, vil tre av de fire trossamfunnene miste statsstøtte

Deacon skriver at tre av de fire tros- og livssynssamfunnene utenfor Den norske kirke vil miste statsstøtte under regjeringsskiftet. Årsaken er at Arbeiderpartiet og SV ønsker å få tilbake 50-medlemsgrensen for støtte i fjor. Ap og Gary Henriksen ønsker å heve grensen til 500.

Hvis regjeringen taper valget, kan det være på tide at tros- og livssynssamfunnene gjenvinner medlemskap og får statlig støtte. Tre fjerdedeler vil miste støtte.

Totalt 724 tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke mottar i dag statlig støtte. Grensen for å motta støtte for 1 310 kroner per medlem ble satt av regjeringen i fjor til 50 medlemmer.

Arbeiderpartiet og SV har foreslått en grense på 500, skriver at de må stille igjen etter valget. Til daggry.

– Vi ønsker en grense på 500 medlemmer. Dette betyr ikke at små tros- og livssynssamfunn ikke kan få støtte. Hvis de vil ha støtte, kan de søke sammen, for eksempel i en fagforening, sier Carrie Henriksen, talskvinne for religiøs og filosofisk politikk i Arbeiderpartiet.

Han sier målet med den økte minimumsgrensen er å redusere byråkrati.

Ifølge avisen vil tre fjerdedeler av de 724 seksjonene miste støtte og retten til ekteskap. Flertallet av ofrene var seksjoner. Dette gjelder spesielt for splittelser i distrikter, pinsekirker, innvandrerkirker og ortodokse kirker.

Fire av de fem divisjonene med 500 medlemmer er lokalisert i landets ti største byer. Bare syv av de som ønsker å ha automatisk støtte er ute av byene.

KrF -leder Kjell Ingolf Ropstad er bekymret.

– Dette er en bevisst politikk fordi Arbeiderpartiet tar til orde for behovet for bedre kontroll av trossamfunn. De har en holdning der de i utgangspunktet er skeptiske til trossamfunn, sier han til Deacon. Robstad legger til at det for mange er ideologisk sammenhengende.

READ  Line Anderson og NRK - VG på møter torsdag kveld.
Written By
More from Jakob Leif

To vaksiner smittet i Oslo – milde symptomer kan indikere sikkerhet

Det er allerede kjent at beboeren i Elingsruthgemmet er smittet etter fullvaksinering....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *