– Jeg ble forbannet – VG

Urban: Waltzness-investor Arne Woodwick feirer Cup-finalen i 2017. Foto: Holzer Waggens, V.G.

Arne Woodwicks vektlegging av norsk kvinnefotball blir beskrevet som veldig god. Som et resultat av Norges Fotballforbunds rettighetsprosess og den nylig inngåtte TV-avtalen, vurderer Avaltz-sjefen å trekke tilbake millioner av støtte.

Publisert:

– Jeg ble forbannet, for å si det rett ut, Woodwick var på VG lørdag morgen.

Norges Fotballforbund har i vinter Han nektet å gi kvinneklubber rett til å ta avgjørelser I ferd med å selge TV-rettigheter, da herreklubber var ved makten, solgte et sett som inkluderte konkurranser på tvers av kjønn til TV2 for 4,5 milliarder kroner.

Av de 4,5 milliardene tildeles 210 millioner kvinner til fotball, som er mindre enn fem prosent av den totale verdien, uten Topfotball Quinner (TFK), og det er foreløpig ukjent hvor mye av dette beløpet vil være i NFF.

Fredag ​​kveld klarte VG å røpe det Kvinner savnet 150 millionerSiden alliansen Telenor / Aldebox ikke fikk sin innsats, representerer den rundt 360 millioner for kvinnefotball. Tilbudet kom etter at NFF / NDF sa ja til å inngå en eksklusiv forhandlingsperiode med TV2.

Les mer

Kilder for VG: Kvinner taper 150 millioner i ny TV-avtale

– Jeg tror vi ikke har kommet videre. Forhandlingsprosessen gjennomføres av NFF og Norsk Toppfotball. Topfotball Quinner fikk ikke en gang lov til å være rundt bordet uten å være observatør, noe som ikke ga dem noe innblikk i hva som foregikk. Jeg synes det lukter så godt. Woodwick sier at 2020 er Herrens år.

Han er mangeårig investor og nåværende styreleder i Avaltness Group. Datteren Natalie spiller også på TopSerion-teamet.

READ  Sverige gikk ut av EM etter et heldig rødt kort

Innholdet i denne saken ble rapportert til NFF-president Derje Schwendsen, som svarer videre i artikkelen.

Les også: Fem codeng ut mot NFF

NFF-ledere: President Derje Schweinstein og generalsekretær Paul Jerketved filmet sammen i Ullewal ved en tidligere anledning. Sistnevnte satt i forhandlingslaget og solgte fotballrettigheter direkte til media. Foto: Frod Hansen, V.G.

Av stor betydning

Woodwick begynte i Waltz i 2012. Siden den gang har han hjulpet Carmey med å ta klubben fra første divisjon til Topsirian, Cup Gold og mange sluttspill i Champions League med kamper mot Lyon og Barcelona.

Waltznus-president Steen Nicard beskriver Woodwicks bidrag som følger:

– Arne Woodwick elsker Norge og tør å si internasjonal, beste fotball. Vi har med oss ​​noen av de beste spillerne i verden som har gjort innflytelse i norsk fotball. Det er utrolig når han kommer inn her. Nigard VG sier han har gjort hele norsk kvinnefotball til en form for industrialisering.

Han lister opp streaming av turneringer og profesjonelle tilbud som det Waltzness gjorde først.

– En ting er det økonomiske bidraget fra Arne gjennom årene, en annen ting er motet og viljen til å delta i de tøffeste konkurransene som er veldig viktige for norsk kvinnefotball, sier Nicard.

C.L. Foto: John Corey Ness, NDP

Les mer

TV2 kjøper norsk fotball for 4,5 milliarder

Kan trekkes ut

Woodwicks engasjement kan imidlertid nå være over. Imidlertid føler han det slik etter NFF-rettighetsprosessen der kvinner opplever fullstendig eksklusjon.

– Jeg synes det er tungt. Dette er trist. Jeg vil telle knappene hvis jeg gidder for mye. Jeg lurer på om jeg skal beholde mitt personlige engasjement på hylla. Udwick sier at det er for tungt.

READ  - Vil være den beste artisten i verden - VG

Cupmestere: Waltz feirer NM-cupen 2017 her. Foto: Holzer Waggens, V.G.

Leder for skredet, Nicard, er også opprørt.

– Jeg synes dette er en veldig merkelig handling, ble jeg forbannet. Det verste her er at vi ikke vet noe. Det vi vet er at VG fra deg. Nicard sier at denne avtalen er veldig viktig for oss her fordi den vil sikre at kvinnefotballen er stabil over tid.

– Hvordan oppleves det at kvinner ikke har rett til å bestemme fotball i salgsprosessen?

– Føler utelukkende at avgjørelsen for oss vil bli bestemt av andre. Måten NFF reagerer på media, og i alle sammenhenger, med en arrogant tone og holdning, forklarer de bare hva som egentlig skjedde, men hvorfor aldri gå … Hvorfor har ikke de beste fotballkvinnene lov til å lytte og delta i diskusjoner? Det er ingen å svare på. Det hele er pinlig.

– Kommer senere Melding til oss gjennom deg om at de har signert en kontrakt. Så er det nyhetene Telenor / Altbox-tilbudet var bedre enn TV2 Sitt i kvinnefotball. Det rimer ingenting, sier Nicard.

– Hva blir konsekvensene for kvinnefotballen hvis Woodwick slutter?

– Det kan få enorme konsekvenser. Du mister kraften til å tørre å utfordre, vi må beholde den. Nå ser du hvordan vi blir ignorert av vår egen fagforening. De må være for oss, det er ingen annen måte. Det gjør vondt, altså. Hva vil de gjøre for å sikre at vi blir respektert på riktig måte og delta i forhandlingene? Ingen grunn til å informere oss gjennom VG.

READ  IPhone, Apple | Kritikk etter introduksjonen av iPhone:

Presidentens svar

NDF-leder Derje Schweinstein sies å vurdere å trekke tilbake sitt bidrag til kvinnefotball fordi han ble “forbannet” i TV-avtalen og prosessen rundt den, der TFK ikke fikk bestemme.

VG har også avgitt Swendsens uttalelser om at det er arroganse fra NGF og at “dette er pinlig.” I en SMS svarer NFF-sjefen:

Fra NFF-siden er det absolutt en ting for oss å jobbe for de beste forholdene for både kvinner og menn i norsk fotball. Norges Fotballforbund er en av våre klubber og medlemmer i barne- og ungdomsfotball, bredere fotball og bedre fotball.

Vi har hatt flere møter med TopFootball Quinner (TFK). Innspill er basert på første forhandlinger, møter med TFK og klubber. Det er sant at vi ikke er involvert, vi identifiserer oss ikke.

Ingen andre spillere som var kjent før den avtalte prosessen, la mye penger på forhandlingsbordet. Kvinner er heller ikke for fotball. Rettighetene til toppfotballkvinner har økt voldsomt med en tidobling fra dagens kontrakt.

Et felles mål for oss i fotball er å fortsette å øke inntektene for kvinnefotball de neste årene. TV2 spilte en sterk rolle i å heve merkevaren for herrefotball og forretningsverdien til daværende Tipplican. Denne utviklingen er det vi ønsker for kvinnefotballen også. Så vi er glade for å ha TV2 og NRK på laget, som begge vil være med på å løfte jentefotballen i Norge. “

Written By
More from Jakob Leif

20 000 kunne bli tatt ut i streik

Siste: Frist for mekling gikk ut ved midnatt torsdag – og partiene...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *