Kjemp lenge – Frackner-drap –

Mannen som ble dømt for drap etter at en kvinne ble skutt til livs i Frockner onsdag morgen, ble dømt til å betale 11 848 764 kroner i erstatning til mannen som ble myrdet like før jul i fjor.

I tillegg ble personen pålagt å betale saksomkostningene på 900.000 kroner. Saken er anket.

Duckbladt snakket med Ernstein Granley, 63, som bor veldig nær det luksuriøse hjemmet som utgjør sentrum av konflikten.

– Man forventer selvfølgelig ikke drap. Men jeg vet at denne konflikten ikke vil ende med denne konflikten i tingretten der tiltalte tapte. Både den avdøde og tiltalte har uttrykt sin dypeste misnøye og frustrasjon over oss, fortsetter han til Duckbladet:

På det grunnlaget er vi ikke overrasket over at denne saken er anket til lagmannsretten og konfliktene mellom dem eskalerer.

Tiltalte tok ikke stilling etter drapssiktelsen onsdag kveld.

I 2016 hyret hun inn en 50 år gammel avdød kvinne og hennes avdøde ektemann som prosjektleder og konsulent I forbindelse med byggeprosjekter på to eiendommer.

– Gate

Dokumentar fant dokumenter som en nabo hadde klaget til plan- og bygningsetaten gjennom sin advokat om byggesaken.

– Vi har gjentatte ganger klaget på denne saken gjennom årene, bekrefter Granley og fortsetter:

– Vi har sett denne kontroversen i noen tid. Partene var uenige så mye som mulig. Dette er veldig tydelig for oss med gjentatte diskusjoner om gjerdet. Byggeprosessen har påvirket oss også, siden det er en felles grense med eiendommen i sentrum av konflikten.

Kathryn Krueger, en bokanmelder på DocBlade, var nabo til luksushjemmet frem til februar i år.

READ  Masvelt ga henne en god start - Medalje skled i siste øvelse - NRK Sports - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Gjennom årene har han sendt flere klager til Plan- og bygningsetaten, og han forteller Douglas at konflikten har rammet nabolagssiden alvorlig.

Mange klager

Dokumenter fra plan- og byggesystemet i Oslo viser at byggeprosessen har mottatt mange klager fra nabolandene.

En nabo sa i 2018 at byggeplassen var inaktiv og ikke trygg. Han beskrev byggeplassen som en stor sikkerhetsfare. Svaret var at det nødvendige sikkerhetsarbeidet ville starte umiddelbart.

Stoppet: Den mistenkte ble pågrepet da han forlot E18 ved Strand i Perum. Video: Tips
Se også

En annen nabo krevde at de ulovlige utvidelsene av huset ble fjernet i 2019, og at trærne og plantene på eiendommen ble revet.

Det ble bygget større enn tillatt, ifølge en rapport fra mars 2019 til Plan- og bygningsetaten. På den tiden hadde huset et samlet boareal på 1405 kvadratmeter. Dermed ble 510 kvadratmeter bygget mer enn tillatt i tillatelsen til strukturen.

– Ikke med glade øyne

Tiltalte i byggesaken er representert av advokat Per Conradi Anderson, som har anket til lagmannsretten.

– Tiltalte var involvert i 2016 og fikk beskjed om at han fra sommeren 2018 ikke lenger ville jobbe med det. Det er et skjema i denne byggeplanen, hvis størrelse er større enn folk flest er vant til. Det er åpenbart at en slik plan ikke er noe som naboene så med glade øyne, sier han til Docladet.

Advokaten utdyper:

– Essensen av anken er at han blant annet blir dømt til å betale kostnadene for disse 500 kvadratmeterne. Dette er verdien som legges til klienten i henhold til kundens forespørsel. Det er spesielt at han må betale for det ut av sin egen lomme.

READ  Anklagen vekker oppmerksomhet

Ole Better Trevland, tiltaltes sikkerhetsrådgiver i Douglas-drapssaken, har fremlagt bevis for saken.

– Jeg hadde ingen anelse om sivilrettsprosessen på den tiden, sier han til Docladet.

– Sliten og ødelagt

Onsdag morgen ble en kvinne i 50-årene skutt og drept i Frakner. Rett etterpå ble en mann i 30-årene arrestert i en bil på E18 og siktet for drap.

Den siktede har ennå ikke tatt stilling til siktelsen, men går med på å arrestere. Dette ble bekreftet overfor Docladet tidligere onsdag av hans livvakt Ole Better Treveland.

– Han er definitivt sliten, kommer til å gå i stykker. For å si det mildt, har det oppstått en krevende situasjon, sa Treveland.

Ikke still spørsmål på onsdag

Politiet bekreftet onsdag ettermiddag at det var et forretningsforhold mellom den døde kvinnen og den drepte mannen – men insisterte på at det var for tidlig å si noe om motivet.

Forsvarer Treveland sa til DocLadet at han ennå ikke har snakket i detalj om byggesaken med sin klient.

– Det er noe som vil være gjenstand for etterforskning i den saken. Nå er vi bekymret for hans velvære. Da må vi ta disse detaljene til slutt, sa han.

Kafé ன் nt: Ellinor Sadar var på vakt i området da en kvinne ble skutt til fots i Frockner.
Se også

Sikkerhetsrådgiveren sier tiltalte ikke vil bli avhørt onsdag. Politiet sier at de prøver å gjennomføre en etterforskning torsdag.

– Nå er det veldig viktig at han får krokene. Når han føler at han er klar for det, må han bestemme om han vil forklare seg eller ikke, sier Trevland.

READ  Mer enn 50 på Oslo skole - NRK Oslo og Wigan - Lokale nyheter, fjernsyn og radio

Snakket i en time

Advokat Per Conradi Anderson sa onsdag at han hadde møtt de tiltalte.

– Jeg møtte ham fordi jeg ønsket å hjelpe ham. Vi snakket i omtrent en time, sa han til Docladet.

Conrad Anderson vil ikke snakke i detalj om innholdet i samtalen, men bekrefter at de snakket om hendelsesforløpet.

– Jeg fortalte ham først og fremst at jeg ikke fulgte straffeloven og foreslo å skaffe noen andre i denne saken.

Han sier at tiltalte ble påvirket av situasjonen og ble rådet til ikke å gå til sak før en sikkerhetsrådgiver ble utnevnt.

Written By
More from Jakob Leif

Premier League: Brentford – Arsenal

Brentford-Arsenal 2-0 (1-0) Fredag ​​kveld startet Brentford og Arsenal den nye Premier...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *