Komikere lurte politikere. Danskene trodde han snakket med hviterussiske opposisjonspolitikere.

Moskva (Uptonboston): Situasjonen forårsaker et tilbakeslag, sier Martin Litkard, styreleder for den danske utenrikskommisjonen.

Vladimir Kuznetsov og Alexei Stoljarov, også kjent som “Woven” og “Lexus”, sjokkerte danske politikere i forrige uke. Foto: Serge Corbukin, Reuters / NDP

Dette er en scene der mange mennesker kan identifisere seg under koronainfeksjoner: et digitalt møte der en av deltakerne ikke jobber med kameraet.

På denne måten kan to russiske komikere ha lurt danske utenlandske politikere. Vladimir Kuznetsov og Alexei Stolyarov er en kjent radarduo i den russiske komediescenen. De er foraktelige å lure med det meste.

I forrige uke kom turen for en dansk utenlandsk delegasjon. Komikerne lot som om kameraet ikke fungerte. Så lot de seg være Frank Wetsorka og Svetlana Dikanovskaya.

Sistnevnte er leder for opposisjonen i Hviterussland. Dette er landet som nå har vært i opprør mot presidenten de siste 26 årene – Alexander Lukashenko.

Dikanovskaya selv blir deportert til Litauen. De siste ukene har han snakket med flere europeiske ledere for å samle støtte til opposisjonen i hjemlandet. Han møtte blant annet Erna Solberg.

Svetlana Tikanovskaya gikk ut av et møte med Angela Merkel i Berlin forrige uke. Foto: Michael Son, AP / NTB

Jeg håper det var en vits

Danske politikere ble antatt å ha snakket i 40 minutter med Tikanovskaya. Da skjønte de at noe var galt og la på.

De kan ha vært skeptiske da taleren begynte å snakke om skilpaddebordeller.

Først var det ikke klart hvem politikerne snakket med.

– Jeg tror dette er en dårlig vits, men jeg er absolutt bekymret for at det å delta på møtet har blitt misbrukt. Uansett sa Martin Litkard, leder av utenrikskomiteen, at dette var årsaken til reaksjonen.

READ  Jens Better hawk ødelagt av mål og assist - Milan 0-2, 4-2 - VG

I helgen ble det klart at det var to De russiske komikerne bak. De har tidligere også mobbet Europaparlamentet. På den tiden lot de seg også ut for å være DikanovskayaI følge russiske medier.

Tikanovskayas stab bekrefter at de ikke har snakket med danske politikere. De tar forresten hendelsen i godt humør. Kapittelet gir folk en grunn til å smile, De sier.

Les mer

Mer enn 700 mennesker ble arrestert under protesten i Minsk

Massiv vold

Dette er ikke de eneste grunnene til at Tikanovskaya smiler nylig. Riktignok fikk hun en telefon fra sin fengslede ektemann, Sergei Dikanowski. Dette er første gang på flere måneder de snakker med hverandre. President Lukashenko besøkte også fengslede opposisjonspolitikere. Mange tolket dette som et tegn på vilje til å forhandle.

Men snart brøt den hviterussiske presidenten igjen protestene. Det ble brukt vold, vannkanoner og stungranater. Hundrevis er arrestert på nytt.

Det kan bli verre: Landets innenriksdepartement truet mandag at hviterussisk politi kunne bruke dødelige våpen mot demonstranter.

Les mer

Ole Ainar Jordans svoger ble angrepet av politiet. Nikita Domrachev trodde han hadde blitt blind.

I løpet av helgen brukte Lukashenko vannkanoner mot demonstranter i hovedstaden. Foto: Reuters / NDP

Hviterussere har protestert hver helg siden presidentvalget 9. august.

Opposisjonsgrupper ba president Lukashenko trekke seg.

Lukashenko har nylig mottatt mye støtte fra Russlands president Vladimir Putin. Forrige uke ble Tikanovskaya personlig likt i Russland. Det er ennå ikke klart hvorfor. Hans navn er nå i databasen over personer som er registrert i Russland.

Helen Schzegestadt er korrespondent for Uptonboston i Russland.

Følg hverdagen i Moskva på Snapshot: Beard Snap

Written By
More from Jakob Leif

Bedrifter og private selskaper er nå samlet i Docmore-E24

Nesten åtte år etter oppstarten avslutter Telenor Tipper-navnet, som er det laveste...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *