Koronarkrise, koronavirus | Professor i de norske koronarådene:

Professor i mikrobiologi og infeksjonskontroll forstår ikke helt rådene fra norske helsepersonell.

Se videoen av professor Norge som kritiserer Corona-rådene:

– Basert på dagens smittevernregler håper jeg du vil bytte til digital undervisning også i den nye guiden. Dette er fordi vi har en veldig symptomatisk infeksjon blant barn, og vi har ikke noe perspektiv på hva som skjer. En meter vet vi at det aldri er nok.

Dette kalte USN Microbiology and Infectious Disease Professor J ன் rn Klein Frederick Solvang under sin DePaton-sending på NRK torsdag.

Han håper den nye smittevernveiledningen, som trådte i kraft for skoler tidligere denne uken, har potensial for forbedring.

Anbefalte masker i klasserommet

Han har tidligere levert en alternativ plan til Helsedirektoratet og National Institutes of Public Health. Dette inkluderer at elevene også bruker masker i klasserommet. De skulle testes to ganger i uken.

– Dette gjøres uten problemer i Sveits og Tyskland, sier Klein.

Espen Rostrup Naxstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet:

– Det er stor forskjell mellom skoler og kommuner, så det er nøkkelen til suksess å målrette og teste mange ting. Vi må redusere infeksjonsnivået mellom disse aldrene, og vi aksepterer det fullt ut.

Les også: Ny guide for VGS: anbefaler elevene å bruke maske på skolen

Anne Kersey Beffring, førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett (UIO), har stilt spørsmålstegn ved om dagens tiltak fungerer optimalt.

– Jeg tror også vi må vurdere hvordan reglene fungerte. Den har vært stengt en stund i Oslo. Så ser vi at infeksjonen øker. Hvorfor fungerer det ikke? Er det fordi folk ikke overholder reglene, at reglene ikke håndheves, eller at de ikke er målrettet tilstrekkelig?

READ  - Du har allerede fullført en kald krig - VG

– En meter er ikke nok

Prosjektdirektør Frederick Solwang spør om andre land vil redusere epidemien, selv om skolene holder åpent.

Hva er erfaringen fra andre land? Reduserer de epidemier uten å stenge skoler?

– De får det i Sveits, som er relativt likt sammenlignet med Norge. Og de hadde en alvorlig infeksjon. Ved å teste masker i klasser og to ganger i uken får de et kontrollert og trygt skoleliv. Jeg tror det er til barnets beste, svarer Klein.

Klein påpeker at en meter ikke er nok i andre deler av verden. Men det er i Norge.

– I helsevesenet sies det at en person ikke skal ha på seg et bandasje ofte fordi risikoen for å smitte seg selv er veldig høy.

– Alt er annerledes i Norge. Hvorfor er Norge et så annet land? Publikasjonene “Nature” og “The Landset” viser at disse tiltakene er riktige, sier Klein.

Nuxstad påpeker at Norge, i motsetning til mange land i Europa, har klart å holde skoler, barnehager og samfunnsmaskiner i drift siden det ble stengt.

– Vi har klart dette fordi kommunene er gode til å teste og oppdage infeksjoner. Alle er ansvarlige, og skolene er flinkere til å kontrollere smitte. Det har fungert og tjent oss og studentene godt – til nå.

Han fortsetter:

– Vi er nå i en situasjon med et mutert virus, noe som betyr at handlingene vi hadde før ikke lenger er nok. Det er utfordringen nå. Nå må vi se på disse tingene. Derfor er guiden nå revidert. Derfor planlegger vi å gjennomføre massetesting på skolene etter påske.

READ  Courage in Breast 2.0 - VG

Nuxstad insisterer på at det som gjøres med tanke på infeksjonskontroll i Norge ikke er nok overalt, men mener at Norge har kommet langt så langt i epidemier.

Written By
More from Jakob Leif

Lynn møter Velerenka i første runde av pokalen

Tidsplanen er satt for mange interessante nabolagsdueller når cupen kommer tilbake i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *