Millar mener han solgte masken med en falsk testrapport – E24

Medic kjøpte bandasjer til dansk helsepersonell fra Denmark Millrap. Det danske selskapet saksøker nå den norske nettoperatøren for 26 millioner kroner etter påstander om typegodkjenningssvindel i Kina.

Sanitetsservietter kjøpt av Medic fra Milrabil er ennå ikke tilstrekkelig for bruk av helsepersonell. Nå krever de kansellering av kjøpet. Beskrivelse Foto.

Visne rot

Publisert:

Danmarks største søksmål om medisinsk utstyr mot den norske nettverksspilleren Milrab.

Bakgrunn IIR-typen er en år gammel ordre på 17,5 millioner medisinske helseservietter, som danskene nå ønsker å heve.

Miraball sanitetsservietter fikk et testresultat fra amerikanske Nelson Labs, som bekrefter at de oppfyller de strenge kravene til kirurgiske hygieneservietter for bruk i medisinske miljøer.

Men da danskene sjekket munnstykkene i april, oppstod mistanke. Medic Danmarks norske advokat skriver i de endelige kommentarene til saken at “resultatene av Nelson Laboratories-rapporten ble bekreftet kort tid etter av en kinesisk leverandør av Millopin”.

Nå krever de tilbakebetaling på 18,9 millioner danske kroner, som tilsvarer 25,9 millioner norske kroner, og kjøpet må annulleres.

Les mer

Millrap Omsetning på halv milliard – estimatliste

Millrap skriver på hjemmesiden sin i dag at han har denne typen masker, men varen er ikke lenger innen rekkevidde. Medics advokat Frederick Ellingson sa at de første leveransene fra Millrab var nøytral emballasje uten noe spesielt merkenavn, men Millrab endret senere emballasjen og refererte til dem som «Vardine Face Mask-merket.

Skjermbilde av Milrab. Nå

Testet fire ganger

Manglene på bandasjene var først kjent for Medic-klienter når de ble testet i Danmark, fire ganger av totalt tre forskjellige laboratorier, hvorav sistnevnte var sertifisert for å utføre slike tester. Alle bestemte seg for at hygieneservietter ikke kunne brukes som type IIR.

– Partene er enige om at Nelsons uttalelse er falsk, og Nelson har bekreftet den. Dette ble oppdaget da Medic Nelson ble bedt om å verifisere rapporten etter å ha mottatt testresultater som skilte seg fra sluttkundens egen kvalitetskontroll, sier Frederick Lilles Ellingsen, senioradvokat i Selmer, som representerer Medic.

Selskapet påpeker at de snart mistet håpet om å kunne levere godkjente masker innen rimelig tid.

“Testrapporter, manglende kvalitetskontroll, motstridende informasjon om esker / emballasje og det faktum at den opprinnelige testrapporten fra Milrabine-leverandøren var falsk, gjorde det klart at Milraball ikke kunne levere kvalitetsblåsere på en rimelig tid,” heter det i den endelige posten.

“Kan ha vært livstruende”

Samtidig avviser de at Millop har rett til såkalt omfordeling, noe som betyr at Medic i stedet vil erstatte blowpipes:

“Medics tillit til Milrabs evne til å samarbeide om å levere kvalitetssertifiserte medisinske helseservietter innen rimelig tid har lenge blitt knust.

Derfor er det danske storselskapet fullstendig klar over at kjøpet bør kanselleres.

“Hvis mangelen ikke blir oppdaget av Medics klienters egen organisasjon for kvalitetskontroll og av Medic-handling mot Millab, kan bruk av bandasjer føre til umiddelbar fare for liv og helse og risikoen for smitte andre steder., Driftende sykehus.”

I den grad sanitetsservietter har en markedsverdi, krever Medic en prisreduksjon som ligner på mellomproduktet, og “går til fabrikken for å bevise at servietter har en viss markedsverdi.”

Les mer

Cryptocurrency begynte å selge bunter – stoppet av banken

“Hold alle ressurser i gang”

Lars AG Aglene, daglig leder i Milrab, ønsket å motta E24s spørsmål på e-post, og det ble sendt flere spørsmål angående pakkene, kontrakten og partenes argumenter. Aklan skriver:

– Medic ble tilbudt å kansellere kjøpet, men valgte å ikke bruke denne muligheten. I stedet kom partene i mai 2020 til en kompromissløsning, som nå betyr at Medic ikke står stille. Vi forventer at denne tvisten nå løses i rettssystemet og at en dom blir avsagt. Bortsett fra dette vil jeg nevne vårt siste innlegg i saken.

Medic Denmark godtok imidlertid ikke at partene til slutt kom til et kompromiss.

– Som oppgitt i det endelige innlegget, mener Medic at løsningen er betinget av at sluttkunder kan bruke pakkene som Type II, som blant annet ikke setter kravene til sprutmotstand. Senere ble det avklart med danske helsemyndigheter at dette ikke var mulig, forklarer Danes ‘advokat Ellingson.

Lars A.G. Aglen, daglig leder i Milrabil.

Milrab

Millabs advokater på sin side påpeker at det i mars i fjor var en farlig situasjon:

“Da Govt-19-epidemien traff Norden med entusiasme i mars 2020, var det et presserende behov for betydelige mengder medisinske bandasjer. Denne etterspørselen var betydelig høyere enn denne distribusjonen globalt og nasjonalt,” påpekte Millrapins advokat Nut Sverre Schr ால் dl ஆண்ட n Anderson ut i sitt siste innlegg.

“Under disse ekstraordinære omstendighetene implementerte Milrop alle tilgjengelige ressurser for å dekke behovet for medisinske helseservietter i både Norge og Danmark,” heter det.

Les mer

En liten bakkekommune bruker mer på netthandel enn andre deler av landet

Krever refusjon for 5 millioner masker

Den enorme mangelen på masker, kombinert med den farlige etterspørselen etter store leveranser på kort sikt, har presset prisene opp. Dermed var prisen på medisinske hygieneservietter 10 ganger høyere i mars og april 2020, akkurat som den var da Medic utstedte innkallingen i september, fastholder Milrab.

Da hygieneservietter ble testet og fant ut at de ikke oppfylte kriteriene for Type IIR, tilbød Millrop å kansellere kjøpet i mai 2020. Takk Medic. Noen få dager senere, ifølge Milrab, nådde de enighet om å løse situasjonen:

  1. Spesifikke innkjøpsordrer må kanselleres, til sammen 10,75 millioner
    IIR vifte.
  2. Millrap vil returnere 1,5 millioner IIR-blåser
    innkjøpspris.
  3. Av de 5,25 millioner IIR-blåserne som ikke kom tilbake, ble en tildelt
    Prisavslag på 0,2 danske kroner per maske.

Advokat Elingson bekrefter at Medic nå ønsker å få pengene tilbake med disse 5,25 millioner sanitetsservietter.

Millrab mener derimot anmodningen om avbestilling kom for sent, ettersom Medic allerede var klar over manglene 17. september, april-mai. |

Rettsaken skal begynne 9. mars i Oslo tingrett.

Publisert:

READ  20 000 kunne bli tatt ut i streik
Written By
More from Jakob Leif

Det er ingen måte å spre mutasjonsutbrudd i nitrol – det sprer seg raskt blant barn og unge – VG.

Tester: Gjennom vinduet til en nedlagt Kirkeby skole tester helseekspert Miken Bacon...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *