Nesten ti milliarder ble høstet på to dager – bestanden falt mer enn ti prosent

Hydrogenselskapet Paddy var en av fjorårets store aksjemarkedsfavoritter, og når det gjelder inntjening de siste 12 månedene, er det bare Parsons største selskap, Equinox, som har vunnet denne andelen.

Innen 2020 hadde aksjen økt 235 prosent, da Corona-krisen sendte grønne aksjer i forkant av nesten alle populære konkurranser. Så langt i år har det imidlertid vært betydelig sorg over ris. Siden begynnelsen av året har aksjen falt mer enn 40 prosent, og har falt mindre enn 30 prosent de siste to dagene.

I alt er nesten ti milliarder kroner avskåret fra markedsverdien av rismark siden handelen avsluttet mandag denne uken. Klokken 14.40 torsdag falt rismark ytterligere 11,5 prosent, den andre aksjen handlet så langt. Selskapet er verdsatt til 25,1 milliarder kroner, noe som tilsvarer en aksjekurs på 17,2 kroner.

Nøkkelindeksen i Oslo aksjemarked falt 0,9 prosent torsdag ettermiddag og har falt mer enn én prosent siden starten av uken.

Mer enn en halv milliard i første kvartal minus

Aksjemarkedskrasj har akselerert denne uken Etter at Hydrogen-selskapet offentliggjorde sine første kvartalstall på tirsdag.

Resultatene for årets tre første måneder viste et underskudd før skatt på minus 580 millioner kroner, som ble tynget av et betydelig prisfall hos hydrogenselskapet Everfuel. Paddy, hovedeier i selskapet, har en eierandel på 15,8 prosent. Ever Fuel har falt nesten åtte prosent på aksjemarkedet så langt denne uken.

Kvartalsrapporten viser at 466 millioner kroner i resultat før skatt kan knyttes til fallet i prisen på Everfuel.

– Everfuel og Nicolas aksjekurser har blitt hardt rammet av henholdsvis svingningene, og vi forventer at disse aksjene vil fortsette å svinge og ha innvirkning de kommende kvartalene, “sa John Andre Luke, administrerende direktør i Paddy ved kvartalspresentasjonen.

READ  KrF vil innføre ny kontantstøtte for pårørende til eldre over 75 år: 90 000 kroner per år

Selskapet rapporterte NOK 1,1 milliarder dollar ved utgangen av første kvartal – 11 prosent fra fjerde kvartal og 80 prosent fra første kvartal 2020.

Bredt fall for mange favoritter

Gjennom det siste året har det vært tider da det ser ut til at disse vekstaksjene ikke kommer til å stoppe oppgangen. I tillegg til paddy er det fornybare avkomet fra solenergiselskapet Skatek og Kejal Ing Rock, Acre Offshore Wind og Acre Carbon Capture, noen av de grønne vekstselskapene som aksepteres av investorer.

Skatek har falt nesten 40 prosent siden det nye året, mens Rockins hektar havvind og areal karbonfangst er henholdsvis 17 og 45 prosent.

I 2021 har det imidlertid vist seg å være veldig vanskelig å oppnå lignende prisøkninger. Etter hvert som rentene for langsiktige amerikanske renter stiger, vender investorene seg i økende grad fra vekstaksjer. Et annet eksempel er Cahoud, som i likhet med andre vekstaksjer som er nevnt ovenfor, stiger i aksjemarkedet, i stor grad basert på investortillit til fremtidig avkastning.

I Norge og i utlandet lider denne typen aksjer av en bredere revisjon utløst av inflasjonstrender til en viss grad. I et nøtteskall – det gir økende avkastning på amerikanske statsobligasjoner, som igjen svekker verdien av fremtidige inntekter, mens de potensielle reaksjonene fra den amerikanske sentralbanken på en økning i renter driver kapitalvekst til høyere priser.(Vilkår)Copyright Dugens Noringslive AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved hjelp av en lenke som fører direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan bare skje med skriftlig tillatelse eller som lovlig tillater. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  - Helt fantastisk - Viji
Written By
More from Jakob Leif

Var, være | Sjekk forskjellen: – Plasser skøytebanen i garasjen

Sør-Norge har hatt en relativt dårlig snøhøst så langt, noe som ikke...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *