Situasjonen i Norge er ustabil

Dette er det siste i National Institutes of Public Health (FHI) Ukentlig rapport.

I forrige uke ble det registrert 2900 saker, en økning på 7 prosent fra den 50. uken. Samtidig økte antallet testede med 22 prosent, og den positive frekvensen blant de testede falt fra 2,3 prosent til 2 prosent.

Oslo (med 619 saker) og Wieken (med 1.086 saker) utgjorde 59 prosent av tilfellene som ble registrert i den 51. uken.

– Det kreves fortsatt sterk innsats for å redusere spredning av sykdommen, og det er viktig at kommuner over hele landet opprettholder sin gode beredskap for raskt å oppdage og kontrollere utbrudd lokalt, skriver FHI-rapporten.

Betydelig økning i disse distriktene

Siden den 50. uken har det vært en nedgang i registrerte saker i både Oslo og Viken. FHI påpeker likevel at lokale eksplosjoner førte til en økning i antall saker registrert i syv distrikter forrige uke.

– FHI skriver at det har vært en betydelig økning i antall rapporterte tilfeller i innenlandske, Westfold og Telemark og Trendelock de siste to ukene.

I uke 51 ble det rapportert om 12 dødsfall.

– FHI skriver at det er nesten halvparten så mye som de fire foregående ukene, men det er for tidlig å si om dette er en reell tilbakegang siden post mortem-poster sannsynligvis vil forekomme.

Corona-Julie: Disse reglene og anbefalingene gjelder i julen. Video: Regjering og NDP
Se også

Mutasjonen er ennå ikke funnet i Norge

I forrige uke ble en ny variant av SARS-CoV-2 kunngjort fra Storbritannia, som inkluderer forskjellige mutasjoner. Denne varianten sies å være 70 prosent mer smittsom.

Mandag innførte Norge suspensjon av alle direkteflyvninger og strengere restriksjoner for passasjerer som ankommer fra landet. Onsdag gjenopptok regjeringen driften, inkludert andre juledag.

READ  Nye inngangsregler - Gjelder mandag 26. juli - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra hele landet

– Vi ønsker mer tid til å lære mer om virusvarianten og forhindre at den sprer seg i Norge. Hvis denne varianten av viruset ikke eksisterer i landet, vil det være enorme helsemessige fordeler ved å lukke det, sa helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hay (H) i en uttalelse.

– Vi har aldri sett denne variasjonen i Norge, skriver FHI i sin ukentlige rapport.

Written By
More from Jakob Leif

New Dark Post: – – Den vanskeligste tiden i folkehelsens historie

Amerika har skapt en ny mørk corona-plate. Antall koronapasienter på amerikanske sykehus...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *