– Sjokkert over at dette er en stor nyhet – VG

Møttes med et smil: Dommer Tom Harold Hagen under seriekampen mellom Rosenborg og Molde for nøyaktig ett år siden. Foto: Ole Martin Vault

Fotballdommer Tom Harold Hagen (42) mottar meldinger fra trenere, spillere, venner, fremmede og juniorfotballspillere etter å ha blitt offentlig med sin homofile orientering. Selv lurer han på om dette viste seg å være en stor avtale.

– Jeg fortalte mange mennesker i går at dette var enormt, og jeg hadde aldri tenkt på det før. Men selv om det sjokkerer meg at dette er den største nyheten, er jeg glad for at den er den største. Slik sett kan det bety et viktig spørsmål. I dag har jeg en følelse av “bli hjemme” som Brandwall I.L.

Han har holdt ord og er på det sivile arbeidets hjemmekontor som dommerutvikler i Indre Austlands fotballdistrikt, dagen etter at han valgte å dele med publikum. Homofil I et intervju med en lokalavis Clamdalen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og Opos League live på skjermen

Det skjedde dagen etter at han kontrollerte eliteseriekampen mellom Valerenka og Christian Sund, der KPK-spiller Flamour Castradis Den “renere” eksplosjonen VIF-trener Doc-Elev stjal oppmerksomheten mot Fagermo. Nå Kastrati Suspendert Inntil videre vil klubben, og faktisk Tom Harold Hagen ikke bli sett i neste runde av Eliteserien.

Han vil i stedet være dommer i divisjon 2 derby mellom Quick Halton og Frederickstad, som er klar for opprykk, men sjansen er stor for at han leder kampen igjen om halvannen uke. Uansett hvor han blir plassert, vil han delta i turneringen som Norges mest anerkjente fotballdommer.

READ  Oljemygg mygget opp nesa etter analyse

– Det vil nok passere, haha, rapporterer Hagen på den etiketten.

– Jeg har mottatt utrolig mange meldinger fra alle kanalene som jeg har fanget og mottatt direkte fra meg. Jeg følte meg mye vinklet om dette i media, sier han.

– Noen spesielle tilbakemeldinger som slo deg?

– Jeg vet ikke om jeg skulle rangere noen. Men det kom fra mange, og jeg setter stor pris på dem fra de jeg kjenner. Det er mange unge mennesker som i det minste spiller fotball, som på profilbildene. Det ville være flott om jeg kunne gjøre noe for yngre mennesker. Jeg synes det er ganske søtt fra profiltrenere og spillere også, svarer Hagen.

Les mer

High Court var åpen om sin egen orientering – fikk massiv støtte

Mange støttegrupper har plantet orale blomster i Hagen. Avtalt med en type reservasjoner:

– De synes det er flott, men de sier: “Vi skriker til deg igjen.” Jeg synes det er litt rart, sier Hagen med et smil.

– Hvordan tror du det vil dømme igjen etter dette?

– Jeg tenkte ikke så mye på det. Det jeg følte fra venner i går var at mange klubber kom ut og støttet det. Så når vi kommer til det utpekte stadionet, tror jeg det vil være en ekstra god atmosfære, men når vi blir varme, vil alt være normalt.

Les mer

Bellegrino om lagkamerat: – Diskriminering er diskriminering

– Står du opp på Clumdalen for matchmakerens mening?

– Jeg vil ikke si det. Fra det jeg sa tidligere i dag, var vi skeptiske Nei. For å bøte på det. Jeg hadde hørt det. Så det er et sent spark som Clumdalen gjorde det enkelt for meg å nå ut, mener Hagen.

READ  Docblade avslører: - Gikk til angrep med en kulepenn

Kjent

Headmarkingon påpeker at han er kjent for å være homofil i både dommermiljøet og den beste fotballen. Derfor føler ikke Hagen seg “alene” og sier det kom litt spontant i en uformell samtale med lokalavisen han kontaktet etter Kastri-saken.

– Som jeg sa til Glumdalen: Jeg bryr meg ikke hvem jeg liker.

– Hvordan kan det være vanskelig å stå alene å være en del av den beste fotballen på så mange år, som ofte blir beskyldt for å være en luksuskultur og et miljø?

– Jeg fikk bare positive opplevelser. Jeg, som andre, har spilt fotball og har aldri følt meg tråkket eller behandlet annerledes. Jeg håper det fortsetter.

Les mer

Høyesterettsdommer Tom Harold Hagen: Jeg er homofil

– Er norske fotballspillere best på å unngå “homofile” kommentarer som dommer i dine 15 sesonger?

– Jeg har egentlig ikke noe godt svar på det. Vi hørte ikke situasjonen nå, men det var klart. Daglig arbeid (som voldgiftsdommer) viser at dette for det meste er juniorspillere. Men på det øvre nivået kan jeg ikke huske noen. Tonen blant spillerne er veldig god i Norge.

Aldri spent

Hagen sier at han aldri en gang har hatt glede av å få tilbakemeldinger på sin orientering fra noen i fotball.

– Hjelper du andre til å åpne seg på samme måte – eller tror du at du gir mot til andre?

– Hvis det var mennesker som satt der, redd for å gjøre det, hadde det vært så mye bedre. Ifølge statistikken skal det ha vært noen i fotballen. Blant dagens ungdom synes jeg dette er en veldig naturlig ting å gjøre, og jeg tror ikke folk er interessert i å være stygge. Snart tør ingen å ha den motsatte følelsen. Du kan se dette i støtten jeg fikk; Fellesskapet straffer de som protesterer. Det er bra.

READ  Norges Renat Rainsway vant prisen for beste kvinnelige skuespillerinne i Cannes

– Har du reflektert over antall menn som spiller fotball og antall populære homofile?

– Nei, jeg har ikke tenkt så mye på dette. Jeg har blitt spurt om at de ikke gjør det fordi de ikke tør å satse. Men jeg tror det er noen, men bare de som deler det med sine nærmeste. Når du ser “presset” jeg opplevde i dag, kan du forstå at du ikke vil ha den oppmerksomheten. Men totalt sett sier Tom Harold Hagen at det vil være positivt.

V.G. Se tilleggsstatistikk for Eliteserien live.

Eliteserie

  • Champions League-kvalifisering
  • Europa League-kvalifisering
  • Representantkvalifisering
  • Representasjon

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Nye hendelser utenfor Waras hjem – NRK Norge – Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet

I forrige uke skal noen ha målrettet mot hjemmet til tidligere justisminister...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *