Sky Association trekker tilbake Globo-anken – forespørsel fra Globo – NRK Games – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Onsdag skrev Norwegian Sky Association i en uttalelse at klagen de hadde sendt til FIS (International Sky Association) Appellate Authority ble trukket tilbake.

Dette var på forespørsel fra Globo.

– Jeg har ikke råd til å saksøke, uansett om jeg skulle ha vunnet eller ikke. Jeg vil si stopp dette problemet. Jeg gjør det nå. Jeg kunngjorde sammenhengen mellom avgjørelsen min, Globo NRK.

– Ingen feil begått

Selv gjør Globo det klart at selv om Sky Association har trukket anken, er det faktum at han ble avvist ikke en godkjennelse av hva som er riktig.

– Jeg gjør ingenting galt, jeg står for ikke å blokkere noen. I stedet sier Globo at jeg bryr meg om ansvar når vi starter sammen, og minimerer risikoen for meg selv og andre.

– Jeg synes det er feil å fortsette denne prosessen. Jeg liker å tenke positivt, i tillegg til å legge dette bak meg. Jeg vil ikke bli ansett som en dårlig skiløper.

– De innså at de ikke hadde noen sjanse

Russlands crosstrener Marcus Kramer sa til NRK at han ikke var klar for nyhetene. Det er klart for ham at Globo ikke har noen sak.

Marcus Kramer

Det var helt klart fra første stund at den russiske treneren Marcus Kramer hadde rett i at Globos inhabilitet var riktig.

Foto: Derje Peterson / NDP

– Dette er en stor overraskelse og veldig interessant. For når du starter en anke, må du ha grunner til å sørge for at avgjørelsen er til din fordel, legger han til:

– Samtidig tror jeg det ikke er noen sjanse for å få anke. Reglene er klare for meg.

På spørsmål fra en NRK-trener om han mener Globo ble presset fra omverdenen til å trekke anken, svarer han:

– Nei jeg tror ikke det. Jeg tror de følte at de ikke hadde noen sjanse. Jeg forstår også at de neste dagene skal være vanskelig å tenke på, snakke om og leve i en tilstand av usikkerhet. Det kan være en belastning.

Kramer støttes av NRK langrennskommentator Dorjeer Bj பி rn.

– hadde uansett vært smakløst gull. Det viktigste var at Johannes måtte bevise at han var en fem mil løper. Jeg tror Johannes ‘rykte hadde vært enda bedre hvis det ikke hadde blitt forankret. Den appellen oppnås neppe uansett, sier han.

– Alle forstår at han ikke er fornøyd

NRKs sportskommentator John Better Saltwood mener skiløperen har avgjort situasjonen så mye som mulig.

– Jeg er veldig glad for at Globo forstår hva som er den beste og rette måten å avslutte verdenscupen på. Han gjør det mye mer elegant enn han henter det av et team på FIS, sier Saltwood.

– Alle forstår at Globo ikke er fornøyd med juryens avgjørelse, men jeg tror de sparer mye omdømme og respekt i offentligheten ved å gjøre dette, legger han til.

Langrennssjef Espen Bijerwick synes også denne avgjørelsen er riktig.

Espen Bijerwick

Langrennssjefen støtter Globos beslutning om å trekke anken.

Foto: Khair Olson / NDP

– Formelt gir Sky Association bare anken, men vi gjorde det i forbindelse med Johannes. Men når han mener det ikke er noen verdi i å jobbe bakover til rett tid, se positivt og fremover, tror jeg det er 100 prosent støttet, det er NRK.

Gratulerer Iverson

Etter en dramatisk slutt på VMs siste øvelse, brøt Alexander Bolshunov sin stolpe og mistet fart i løpet, som ble vunnet av Emil Iverson, gullmedaljen bak Globo.

– Nå vil jeg få æren og stoltheten av Emil Ka som en ekte vinner. Han er en god venn. Globo NRK sier han fortjener en ekte hyllest og en god middag.

Iverson er ikke den eneste som får komplimenter fra Trendelock.

– Jeg gleder meg til å møte Bolshoi igjen. Jeg vil gratulere ham. Vi vil konkurrere i mange år fremover. Det er godt å ha et godt forhold til oss begge.

Kort tid etter at anken ble trukket, kommenterte Skyre situasjonen på sin Instagram-konto:

READ  Det er problemer med Google-tjenester - VG
Written By
More from Jakob Leif

Epic tilbyr 15 spill gratis denne julen

Epic Games gir den første serien med spill i morgen. Du kan...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *