Solide gevinster for DNP i fjerde kvartal – men marine tap veier inn

Norges største bank offentliggjorde resultatene for fjerde kvartal i fjor onsdag morgen.

Netto renteinntekter endte kvartalet på 9,5 milliarder kroner, opp fra 10,3 milliarder kroner i samme periode i fjor. På forhånd forventer analytikere av 23 meglerhus i gjennomsnitt 9,4 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt.

Resultat før skatt i kvartalet var 5,6 milliarder kroner, opp fra 6,9 milliarder kroner i samme periode i fjor. Analytikere anslår et overskudd på 5,4 milliarder kroner.

DNP-aksjen er nede en prosent fra starten på aksjemarkedet.

Coronapred Offshore

Banken tok inn 1,3 milliarder kroner i finansielle instrumenter i løpet av kvartalet, noe som var litt høyere enn forventet av TDN Direkt. I rapporten, skriver DNP, var det hovedsakelig maritimt for totale nettotap i fjerde kvartal i fjor.

DNP påpeker at den maritime situasjonen fortsatt er krevende på grunn av Corona-krisen.

Sektorstapregler knyttet til denne sektoren fastsetter hovedsakelig de samlede netto tapreglene for kvartalet. Disse tapsreglene ble delvis motvirket av reverseringer i andre bransjer, og 139 millioner kroner reverseringer for privatkunder, ”heter det i kvartalsrapporten.

Banken har godkjent et utbytte på 8,4 kroner per aksje for 2019. Samtidig sies det at styret vil be om et folkemøte for å søke godkjenning for å betale utbytte på inntil ni kroner per aksje innen 2020.

Det største tapet siden finanskrisen

Til tross for solide gevinster – er gjeldstap det som kjennetegner DNP-avgjørelsen. Kerstin Bratten, administrerende direktør som overtok topplederjobben høsten 2019, holder Corona veldig nær hverdagen.

I de tre første kvartalene av 2020 hadde DNP allerede gjort $ 8,7 milliarder dollar i tap, med de fleste tapene tatt i første kvartal. Dette skyldes at bankene i begynnelsen av lavkonjunkturen ble tvunget til å ta tap, og DNP-ledelsen hadde ansvaret da regnskapet ble utstedt for perioden januar til mars i fjor – og samfunnet var stengt i noen uker.

READ  Taliban har erobret en annen provinshovedstad, Viji

Gjennom 2020 vil tap overstige 9,9 milliarder kroner.

Dermed har DNP tatt den største tapsbølgen siden finanskrisen som rammet bankmarkedet i 2008 og 2009 – på to år tapte DNP totalt 11 milliarder dollar.

Dette er enda lavere enn noen meglere trodde i begynnelsen av Corona-krisen – senere Estimater inkluderer tap på opptil 13 milliarder kroner jeg 2020.

Tap i Corona-året overgikk fallet i oljeprisen i 2014: Problemer med kunder til sjøs og oljeservice førte til en ny bølge av tap på mellom åtte og ni milliarder kroner i DNP mellom 2015 og 2016, men det overgikk også Corona .

Lav rente reduserer avkastningen

Netto renteinntekter forventes å falle i 2020 som følge av historisk lave renter på både lån og innskudd i banken. Dette til tross for at både kreditt og innskudd har økt betydelig gjennom året.

Norges Bank reduserte styringsrentene til en Historisk nullrente i mai i fjor, Og prisen på lån – og innskudd i banker har også blitt fulgt. De beste lånekundene i DNP har fått flytende rente på pantelån på om lag 1,5 prosent de siste månedene.

DNP-aksjen svingte under Corona-krisen: fra rekordhøye 177 kroner per aksje i februar i fjor har aksjen falt mer enn 40 prosent på litt over en måned til under 100 kroner per aksje. Hovedtyngden av fallet ble gjenopprettet, med 169,85 kroner per aksje notert tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi liker å dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen type applikasjon kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  Mingorona har ikke vært tilgjengelig siden september
Written By
More from Jakob Leif

Premier League: Brentford – Arsenal

Brentford-Arsenal 2-0 (1-0) Fredag ​​kveld startet Brentford og Arsenal den nye Premier...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *