Som forventet vil sentralbanken holde styringsrenten uendret

Som forventet har den amerikanske sentralbanken (Fed) beholdt styringsrenten uendret på 0-0,25 prosent og fortsetter samme tempo med 120 milliarder dollar i obligasjonskjøp hver måned.

Styringsrenten er renten som bankene mottar på dollarinnskudd i sentralbanken.

Sentralbanken skriver i en uttalelse at den forventer at det vil være hensiktsmessig å holde renten uendret til inflasjonsmålet og fullt sysselsettingsmål er nådd.

– Med fremgang i vaksinasjon og sterke politiske tiltak, fortsetter indikatorene for økonomisk aktivitet og sysselsetting å styrke seg. Sektorer som er mest berørt av epidemien har vist fremgang, men de har ennå ikke kommet seg helt. Inflasjonen har steget, men gjenspeiler stort sett flyktige faktorer, heter det i pressemeldingen.

Sentralbanken skriver at økonomien er i bedring og at målet om full sysselsetting og stabil inflasjon nærmer seg. Komiteen vil fortsette å evaluere økonomisk fremgang på kommende møter.

På en pressekonferanse etter at rentebeslutningen ble offentliggjort, påpekte guvernør Jerome Powell at det fortsatt er noen måter å holde arbeidsmarkedet sunt på.

– Jeg tror vi har kommet langt mot målet om full sysselsetting. Jeg vil gjerne se noen sterke jobbtall, sa han.

S&P 500 opererte med høy

Ledende indekser på Wall Street reagerer forsiktig på rentemeldingen.

Den teknikkyndige Nasdaq-indeksen har steget siden begynnelsen av onsdag, men økningen var noe av da Powell holdt en pressekonferanse. Klokken 21.15 er indeksen opp 0,9 prosent, etter å ha falt én prosent tirsdag.

“Sentralbankens tålmodighet forsterkes av markeder,” sa Anu Gagar, strateg for globale investeringer i Commonwealth finansnettverk, til Cnbc.

READ  EU Pharmaceuticals godkjenner Pfizer / Biotech-vaksine for ungdommer opp til 12 år

Gucker påpeker at sentralbankens signaler erkjenner at økonomien går videre mot pengepolitiske mål, men det vil ta mer tid for sentralbanken å gjøre endringer i pengepolitikken.

Bare midlertidig

Det mest kontroversielle temaet i markedene de siste månedene er frykten for fortsatt høy inflasjon i amerikansk økonomi. Amerikanske inflasjonstall overrasket markedet i mai Største månedlige økningen siden april 1982.

Federal Reserve bekreftet også i dag at representanter for amerikanske sentralbanken tror at høy inflasjon de siste månedene er midlertidig.

Inflasjon er et begrep for bærekraftig vekst i det generelle prisnivået på varer og tjenester i et samfunn over en periode. Måleenheten er konsumprisindeksen, som har steget kraftig de siste månedene.

Forventninger om fremtidig inflasjon påvirker markedsrentene i økonomien og økonomisk aktivitet, så de er viktige for utviklingen av finansmarkedene.

Sentralbanken har pekt på effektene og midlertidig gjenåpning av globale verdikjeder som et resultat av gjenåpningen av verdensøkonomien etter epidemien. Dette er ifølge sentralbanken faktorer som bidro til prisveksten på råvarer og andre innsatsfaktorer i produksjonen.

Dette ble også bekreftet Inflasjonstall for juniVeksten i energi- og råvarepriser bidro sterkt til inflasjonen. På årsbasis i juni økte energidelen av konsumprisindeksen med nesten 25 prosent.

Ser vi på veksten i inflasjonsforventningene i USA de neste fem og ti årene, ser det ut til at markedet tror at den amerikanske sentralbanken har rett. Høy inflasjon er midlertidig.

Markedsforventningene for fremtidig inflasjon de neste fem årene er i gjennomsnitt høyere enn forventningene til inflasjonsvekst de neste ti årene. Dette er en indikasjon på at markedet forventer at inflasjonen gradvis vil falle over tid.

Betydelige stimuli

Et viktig verktøy for den amerikanske sentralbanken er lettelser i størrelsen gjennom Corona -krisen.

READ  Fest og støy over hele landet - 1000 mennesker samlet seg i en park i Bergen - V.G.

Dette er en metode som brukes av sentralbanken i situasjoner der økonomien trenger ytterligere stimulans, og renten allerede er nær null prosent. Gjennom hele dette er sentralbankens mål å bidra til økt kontantstrøm og dermed ha en positiv effekt på realøkonomien.

Sentralbanken gjør dette i håp om at den vil stimulere økonomisk aktivitet ved å trykke nye sentralbankpenger og kjøpe verdipapirer. Siden mars i fjor har den amerikanske sentralbanken trykt nye dollar for nesten 32 000 milliarder kroner. Dette er tre ganger mer enn Oljefondet.

Sentralbanken har nylig kjøpt obligasjoner verdt 120 milliarder dollar hver måned. Av dem har 80 milliarder dollar blitt brukt til å kjøpe statspapirer og 40 milliarder dollar til å kjøpe private boligobligasjoner.

Sentralbanken påpeker at økonomien har “blitt bedre” de siste månedene, men gjentar i referatet at 120 milliarder dollar hver måned vil fortsette “i samme tempo som obligasjonskjøp” til den ser det. Tegn på betydelig forbedring i arbeidsmarkedet og prisstabilitet rundt det langsiktige målet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved hjelp av lenken som fører direkte til sidene våre. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen bruk kan bare skje med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

Solide gevinster for DNP i fjerde kvartal – men marine tap veier inn

Artikkelen fortsetter under annonsen Norges største bank offentliggjorde resultatene for fjerde kvartal...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *