– Tar sterk avstand – VG

Jobben vil bli evaluert: Tidligere landslagstrener Amund Eid (til høyre), med en mann utestengt fra norsk idrett i 20 år etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep. Dette bildet ble lagt ut på Instagram i mai 2020. Foto: Privat

Idrettslagsråd Endre Divinreim (Ap) krever et møte med Bergen rideklubb etter at klubbpresident Amund Eat (65) tok den mishandlede ridetreneren for sikkerhet søndag ettermiddag. Nå står også klubbens styre overfor sin egen daglige leder.

Publisert:

Det skjer V.G. Søndag.

– Jeg er sterkt uenig i holdningen til daglig leder for Bergen rideklubb, sier Endre Divinreim (Ap).

lørdag Sa Bergen, en tidligere stallkvinne ved rideklubben Historien om hvordan han ble seksuelt misbrukt over en periode på seks år.

Amund Eid, daglig leder i rideklubben, er en personlig venn av den domfelte nordmannen, som i dag har en fast plass i Danmark. Eid benektet at det var snakk om misbruk, selv om de to domstolene hadde bestemt dette.

I fjor tok Eid mindreårige nordmenn til en rideleir med en dømt forbryter i Danmark. Fast eier i Danmark har utestengt spill organisert i Norge i 20 år.

I VG-intervjuet bemerket Eid at hvis den stabile kvinnen lider av posttraumatisk stresslidelse, kan det skyldes noe annet enn hennes forhold til ridetreneren.

– Jeg vil gjerne ta initiativ til å ha et møte med dem på nyåret. Det vil også være et tema i møtene våre med Idrettsrådet i Bergen, sier Divinreim og insisterer på at han bare vet om saken gjennom media.

Les mer

Profiltrener fører rideleir med mishandlede kriminelle i Danmark

Til tross for gjentatte henvendelser, tok ikke VG kontakt med Amund Ede mandag.

READ  - Uvirkelig - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Etter å ha blitt spurt om hvordan Bergen Ride Club reagerer på uttalelsene fra sin egen leder, sendte klubbens lag en pressemelding i kveld.

Der avvek han sterkt fra klubbens EDs påstander og beklaget at de ble “utført under klubbens paraply”.

“I går og i dag mottok styret spørsmål fra mange hold om disse uttalelsene ville ha noen praktiske implikasjoner for ansettelsesforholdet til daglig leder i PRK.” Det heter det i rapporten.

Uro: Bergen rideklubb rykker vekk fra sin egen daglige leder. Foto: Espen Rasmussen VG / VG

Teamet fra Bergen rideklubb ble ledet av Ole Seam.

Ettersom sønnen – en norsk landslagskjører – jobber for en dømt overgriper i Danmark, erklærer han seg imidlertid inhabil. Derfor er det nestleder Christian Hoff som presenterer denne saken eksternt.

Manager Den integrerte stillingen som daglig leder og hovedtrener er et pilotprosjekt som løper fra 4. april til 31. desember i år. I kontrakten heter det at planen skal evalueres av arbeidsgiver og arbeidstaker innen utgangen av dette året. Denne evalueringsprosessen har allerede startet og vil bli fullført i løpet av de kommende ukene. Mandag kveld skriver Bergen rideklubb.

Klubben fremhever tidligere landslagstrener Ede som en talentfull trener.

”Det kan imidlertid ikke være tvil om at PRK tar avstand fra å være en klubb – og ikke tolererer seksuelle overgrep, mobbing og trakassering. Ekskluderer Det heter det i rapporten.

Amund Eid har bakgrunn som landslagstrener og ble kåret til “Årets beste trener” av Norges Rytterforbund i 2017.

Stilt overfor at han har organisert en rideleir for mindreårige på en mishandlet norsk gård i Danmark, sa han til VG søndag.

READ  Britney Spears etterlyser en stopper farens beskyttelse - NRK Urix - Utenlandske nyheter og dokumentarer

– Jeg vil ikke kalle ham for en seksualforbryter. Det er det du kaller ham. Hvis du spør de som er i miljøet, de fleste profilkjørere, har de en helt annen oppfatning.

Bergen Rideklubb har et forhold til en fange som fortsatt er aktiv i hestesport gjennom sin stilling i Danmark:

V.G. Nylig avslørte klubben hvordan den holder en manns standard reklameplakat rundt et tinghus i Bergen. Den ble senere fjernet, og rytterklubben sier at 30.000 kroner vil bli refundert til mannen.

Nylig har V.G. Standarden hans fikk lov til å annonsere Under Dansberg Horse Show i oktober.

Det forsøkes å gjenåpne saken mot ham, ifølge advokat Odd Rune Dorstroop, som har erkjent uskyld.

Written By
More from Jakob Leif

Lars Bohinen: – – Helt fjellslange

Det har gått åtte måneder siden Lars Bohinen ble sparket som Alesund-trener....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *