Trillo er tilbake: – Jeg er en sterk tilhenger av at Qatar ikke boikotter verdensmesterskapet

Om tre uker, på en ekstraordinær økt 20. juni, tar norsk fotball et endelig standpunkt i spørsmålet om verdensmesterskap-boikott i Qatar.

En person som tidligere ble ansett som en stemme på boikottesiden er Eagle “Trill” Olson. Fra den norske koalisjonens perspektiv ble han oppført til tirsdag 1. juni I kolonnen for de som støtter boikott.

Men nå tar Trillo stilling.

– Det er veldig frekt, da, sier han om å bli plassert i forsømmelseskolonnen.

– De kan ha tatt det fra noen tidligere uttalelser jeg kom med. Men han sier at ingen har snakket med meg om det.

Les hva den norske koalisjonen reagerer på nederst i saken.

Tidligere støttet boikotten

Tidligere rapporter som siterer Trilo er gitt i et intervju frifagbevegelse.no Vår tidligere landslagssjef ble sitert som følger:

– For meg er det veldig enkelt å være enig med Orbitzmont Foreband i at verdenscupen skal ignoreres.

Men nå har Trillo kommet med andre ideer.

– Hva har endret seg for deg?

Snakker mye med Molleglive: Trilo, den gode vennen til mannen som leder Qatar-laget til NFF. De to ble filmet sammen i La Manga i 2009.

Snakker mye med Molleglive: Trilo, den gode vennen til mannen som leder Qatar-laget til NFF. De to ble filmet sammen i La Manga i 2009. Foto: Derje Pentixby

– Mye har skjedd siden 2016. Jeg snakket mye med Sven Molleglive (styreleder) Qatar utvalg av NFF) Om dette har han en internasjonal erfaring som ingen andre i landet har. Sven gjør det veldig klart at forsømmelse alene ikke vil oppnå mye i Norge, bortsett fra for å lette samvittigheten til noen her i landet. Uvitenhet alene er som et slag i luften. Det har veldig lite formål, og vi taper mer enn vi vinner.

– Så du er ikke i noen spalte av boikotttilhengere?

– Jeg er en ivrig tilhenger av oss Nei. 79-åringen sier at han vil ignorere det.

Han sier Norge allerede har bidratt til å forbedre utenlandske arbeidstakeres rettigheter i Qatar gjennom aktiviteter og dialog med andre land.

– Hva tror du du har oppnådd?

– Det har skjedd positive ting i Qatar som ikke har skjedd i nabolandene. For eksempel lover mot arbeidere som konfiskerer passene sine og regler for å styrke deres rettigheter. Så er jeg enig i NFFs kritikk om at den skal stå stille mer mot sidefot og FIFA. Trilo sier det var på grunn av FIFA at han ga mesterskapet til Qatar.

Kritiske bloggere er fengslet

Etter arrestasjonen av Qatars kritiske blogger og sikkerhetsvakt Malcolm Fidali av katariske myndigheter i begynnelsen av mai, ber mange nå FIFA om å ta affære.

Flere menneskerettighetsorganisasjoner, inkludert Amnesty International, krever umiddelbar løslatelse av Pitali. NFF har bedt FIFA om det samme.

Kenya skrev blant annet om store byggeprosjekter knyttet til verdenscupen og kritiserte forholdene til landets utenlandske arbeidere.

– Hva tror du NFF og andre vil gjøre i fremtiden for å frigjøre ham?

– Vi bør prøve så mye vi kan. I alle fall vil ikke boikott riste dette. Sjansene for å gjøre noe er større innenfra enn utenfra, mener Trillo.

Støttekoalisjonen reagerer slik

Den norske supporterkoalisjonens bisarre Bose skriver til Sandbo TV2 at deres oversikt over hvem som er boikottens tilhengere er basert på presse, sosiale medier, gruppebeslutninger, årsmøtevedtak eller direkte kontakt med ledere, og et nylig intervju med frifagbevegelse.no Gjenopprettet.

– Hvis noen ombestemmer seg, går vi ut og flytter dem til lister som vikingene som først støttet boikotten, og deretter rykker ut. Hvis Trilo hadde ombestemt seg siden han sist ble intervjuet om dette, ville vi ha oppdatert hans mening om dette, men dette er ikke mer frekt enn at vi tror det han sier, skriver Sandbo.

READ  Earling Brad Holland - spansk avis: to milliarder
Written By
More from Jakob Leif

Global oppvarming, metan | Ny forskning tviler på menneskeskapt oppvarming i Arktis

En ny studie peker på flere store jordskjelv som en potensiell faktor...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *