Tyskland med makt mot Corona

Disse handlingene er resultatet av at regjeringen innførte nye lover som fratar statsansatte makten til å bestemme hvilke handlinger de vil gjennomføre.

Mens tiltak blir avslappet til tross for trenden med mange epidemier i Tysklands naboer, går Tyskland motsatt vei og lukker mange flere for å kvitte seg med infeksjonen.

Robert Koch rapporterte 27 543 nye infeksjoner og 265 nye koronadødsfall i løpet av det siste døgnet.

Siden lørdag

Nye, drastiske tiltak vil bli iverksatt fra lørdag i alle regioner med en infeksjonsrate på mer enn 100 tilfeller per 100.000 innbyggere.

Dette betyr omfattende nedleggelser, portforbud fra klokken 22 og strenge restriksjoner på reise over statsgrenser, og hvis infeksjonsgraden overstiger 165 per 100 000 mennesker, vil skolene bare ha tilgang til digital utdanning.

Åtte av Tysklands 16 stater hadde en infeksjonsrate på over 165 fredag.

I Berlin må videregående studenter ha en negativ test hver dag de går på skolen, men skolen tilbyr raske tester som de kan ta med seg før skoledagen.

Sertifikat: Statsminister Erna Solberg sier nordmenn som er vaksinert etter å ha blitt vaksinert eller blir syke, kan få et koronasertifikat. Vi jobber også med våre egne råd til de som er fullvaksinert. Foto: NDP
Se også

Kontroversiell

Den nye, kontroversielle loven som ble vedtatt denne uken, tar sikte på å avslutte den pågående dragkampen mellom den føderale regjeringen og statlige tjenestemenn.

Den konservative avisen Die Welt kaller det et diktatorisk fikonblad, mens den høyre-liberale FDP sier at loven er grunnlovsstridig og vil gå til retten for å stoppe den.

Så langt er alle tiltak mot viruset avgjort i samråd mellom regjeringen og statsregeringene i Tyskland.

Men siden mange stater ikke fulgte det de sa ja til, bestemte Angela Merkels regjering at det var nødvendig å redusere makten.

READ  Sverige og Danmark - Her slår hetebølgen til
Written By
More from Jakob Leif

Ny plate på Wall Street

Artikkelen fortsetter under annonsen Teknologiselskaper åpnet etter at nyheten om en ny...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *