Udeklarerte saker «- NRK Urix – Undersøk utenlandske nyheter og dokumentarer

Det rapporteres av mange medier, inkludert CNN Og Forsvarer. De skriver at to mulige hendelser på amerikansk jord nå undersøkes.

Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen. Likevel bekrefter Det hvite hus at det nå etterforsker begge sakene.

– Det hvite hus jobber tett med ministerier og byråer for å overvåke uforklarlige helsehendelser og for å overvåke sikkerheten og sikkerheten til amerikanere som arbeider rundt om i verden.

“Vi er ikke i stand til å gi eller bekrefte spesifikke detaljer på dette tidspunktet fordi vi kontinuerlig vurderer rapporterte hendelser og ønsker å beskytte personvernet til enkeltpersoner,” sa Det hvite hus i en uttalelse.

Havana syndrom

En hendelse siden november i fjor. Kort tid etter at det skjedde noe på plenen utenfor Det hvite hus, ble en amerikansk sikkerhetsmedarbeider ubeskrivelig syk.

Den spesifikke hendelsen ble ikke beskrevet i detalj i amerikanske medier. Men sies å ha ført til slike symptomer Ansatte ved den amerikanske ambassaden i Havana for noen år siden, Skriver CNN. USA mistenkte da at de ansatte hadde blitt utsatt for “lyd” eller “supersoniske” angrep.

En studie fant bevis på at ambassadepersonell på Cuba kan ha noen form for hjerneskade. Det er imidlertid ikke bestemt hva årsaken var, eller hvem som kan ha stått bak.

Leddsymptomer

Den andre saken som er under etterforskning er saken om en kvinnelig ansatt i Det hvite hus som gikk en tur med en hund i Arlington, en forstad til Washington i 2019. GQ magazine rapporterte at en person gikk ut av bilen og passerte den ansatte mens den ansatte passerte varebilen.

READ  Global oppvarming, metan | Ny forskning tviler på menneskeskapt oppvarming i Arktis

“Hunden hennes begynte å trekke feil. Da skjønte hun det også: en høy lyd i ørene, en alvorlig hodepine og en kriblende følelse i ansiktet hennes,” skriver magasinet og siterer flere kilder i saken.

Kvinnen skal ha hatt symptomer som ligner på Havana syndrom, skriver The Guardian. Personalet på ambassaden sa blant annet at de hadde besvimt og opplevd døvhets- eller balanseproblemer.

GQ eller The Guardian nevnte ikke offeret.

USAs ambassade i Havana

I 2016 ble det rapportert om en rekke uforklarlige helseproblemer blant ansatte ved den amerikanske ambassaden i Havana.

Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Ingen klare resultater

GQ skriver at den samme kvinnen skal ha opplevd en lignende hendelse på en tur til London i 2019. Kvinnen gikk deretter sammen med John Bolton, en nasjonal sikkerhetsrådgiver i Donald Trump-administrasjonen.

I en lang rapport om hendelsen skriver GQ at et titalls amerikanske statsansatte har blitt utsatt for lignende hendelser de siste årene.

Pentagon og andre offentlige etater har ennå ikke kommet til noen klare konklusjoner om hva som faktisk skjedde, men flere kilder har fortalt CNN at det er farlig at det kunne ha skjedd så nær Det hvite hus.

Kan USAs president Joe Biden innfri sine løfter? Amerikanske kommentatorer Sophie Hejestal og Eric Ferguson sa ikke ja og nei dom.

Written By
More from Jakob Leif

– Han har litt å bevise – VG

Tung vår: Jens Betterhawk scoret det viktigste målet for Milan mot Samporia,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *