Utenlandske filmer gjør norsk milliardærkarriere – VG

I sammenheng med Sanmarske: Tom Cruise var en av de mange Hollywood-stjernene som hadde godt av norske myndigheters insentivprogram for innspillingen av “Mission: Impossible 7” tidligere i høst. Foto: Odin Jaeger

Siden 2016 har norske myndigheter refundert 127 millioner kroner for store utenlandske filmer, inkludert Tom Cruise og Matt Damon. Til gjengjeld har de verdier verdt mer enn en milliard.

Tom Cruise og hans produsenter fullførte nylig den norske delen av innspillingen av “Mission: Impossible 7” i Norge, den siste filmen i en stor serie med filmer spilt inn lokasjoner i Norge siden insentivordningen ble introdusert for fire år siden.

Det norske filmselskapet, som administrerer tilbakebetalingsprogrammet, sa at det ville “bidra til økningen i antall store internasjonale film- og serieproduksjoner i Norge for å fremme norsk kultur, historie og natur”.

Du kan søke om refusjon på opptil 25% av den autoriserte kostnaden for produktet, dvs. utgifter som påløper i Norge og betales til norske skattebetalere.

Les mer

Sjekk ut våre anbefalte dokumentarer til jul og nyttår

Pluss innhold

Insentivordningen har styrket Norges posisjon som filmsted, sa Kersty Mo VG, direktør for Norsk filmselskap.

Så langt har stimulanspakken tiltrukket totalt 1,107 milliarder dollar i produksjon til Norge. Kravet til dette prosjektet var mer enn dobbelt så mye som budsjettet tillot, sier Moe, og han hadde nok søkere til alle søknadsrundene.

– Ikke bare fra Hollywood, men også fra Bollywood og Kina og andre deler av Europa. Dette har bidratt til Norges inntekt, og norske filmarbeidere har fått tilbud om andre jobber enn muligheten til å prøve, sier Kersty Moe.

Moe fremhever spesielt den nylig fullførte posten med kodenavnet “Mibra: Impossible 7” – “Libra”.

READ  Cron valutakurs, valuta | Kronen er slått: går rett ned

– “Mission: Impossible” Han mener at det å kunne lage poster under et strengt epidemikontrollregime i Norge viser hvor gode vi har blitt i å hjelpe slike flotte produkter i Norge.

“Mission: Impossible 7” er en film med en enorm tilbakebetalingsramme på 49,6 millioner kroner. Denne posten er imidlertid veldig fersk og har ikke blitt refundert ennå.

Her er de største og mest kjente betalingene fra insentivordningen – de mottas faktisk i tilbakebetaling og selve tilbakebetalingsstrukturen i parentes.

“Mission: Impossible 7” (2020) – Foreløpig ikke betalt (49, 6 millioner)

Skytingen – og den veldig åpne Tom Cruise – satte sitt preg på hele Roma Stallone i høst. Cruise – som alltid hadde på seg en maske på grunn av koronatilstanden – møtte norske fans flere ganger i pausen fra filmingen.

Gruppen hadde imidlertid noen tvil om legitimiteten til flyttingen Led for å unngå Fra Hardigruton.

Snømannen: Michael Passpender spiller Harry Hole i “Snømannen”, der flere innspillinger er lagt til i Oslo. Foto: Solberg, Trond

«Snømannen» (2016) – 40,5 millioner kroner (totalt 51,1 millioner kroner for hovedopptak og etterskudd)

Bearbeidelsen av Joe Nesbes film “The Snowman” fant sted i Oslo, der det er naturlig å plassere Nesbes politihelt Harry Hole. Imidlertid ønsket Martin Scorsese, som opprinnelig ønsket å løpe, å overføre Holey til Chicago, men det skjedde ikke.

Michael Passpender fikk til slutt hovedrollen i filmen “The Snowman”, som ikke ble spesielt godt mottatt i Norge. Kast terningen jeg V.G.

Iron Ring: Det var strenge sikkerhetstiltak da scenene til den nye James Bond-filmen “No Time to Die” ble filmet i Nittal den nye vinteren. Foto: Frod Hansen

«B25» (2019) – 15 millioner kroner (47 millioner kroner)

READ  Omtrent 30 prosent av alle sykehusinnleggelser er vaksinert

Den nye James Bond-filmen – Daniel Craigs siste karakter Bond – vakte oppsikt i Nittal, nord for Oslo, da store områder ble stengt for filming. Den 25. filmen om sjefen er også et offer for koronasituasjonen. Det skulle vises i april i år, men nå er premieren utsatt til april 2021.

«Reduksjon» (2016) – 4, 5 millioner (4,5 millioner)

Raset skjedde da Matt Damon tok turen til Trollhjorden i Westernland for å spille inn “nedbemanning” -scener. Faktisk hele fjorden Nesten stengt I fem dager kan de jobbe i fred.

Nysgjerrighet: Det er ingen norsk elbilmeny «Del படத்தில் på bildet!

: Mission: Impossible 6 – Fallout »(2017) – 5, 4 millioner (6,3 millioner)

Den forrige filmen “Mission: Impossible” førte også Tom Cruise til Norge. Denne plata er mest kjent for kampene Cruise utført på Bulbit Rock. Visstnok avsluttet showet i India, men Bulbit Rock fikk akkurat PR uansett.

Norwegian Surroundings: I “Downsizing” er Matt Damon og Hong Chu i hovedrollene, der Westernlan blir brukt som bakgrunnsbord i noen scener. Foto: Paramount Pictures

Post Postcard Killings »(2017) – 1, 1 million (5, 6 million)

Den Oscar-vinnende regissøren Denis Danovic tok med seg mannskapet og filmet deler av filmen i Hartangervida. Filmen er basert på en bok av James Patterson og Lisa Markland, og med Jeffrey Dean Morgan.

Blant andre priser er HBO det første norske produktet for Europa, «Frontdesignere, Har mottatt totalt 26, 4 millioner kroner i to sesonger, hvorav den siste nå er spilt inn.

Mange av de store filmene som ikke dekkes av kampanjen inkluderer scener som er spilt inn i Norge de siste årene, inkludert Marvel-filmen “Black Widow”, med Scarlett Johansson i hovedrollen (filmet i Sunmore), “Ax Machina” med Alicia Viconder (en i Sunmore) og Denet Rob Robert I karakter (spilt inn i Oslo, andre steder).

READ  Etter et utrolig gjennombrudd fra Barcelona til Cup-semifinalen - VG

Også – Visste du at scenen til Hogwarts Express løper gjennom et isete landskap i “Harry Potter and the Half-Blood Prince” faktisk ble spilt inn i Lesja på toppen av Good Brandstoll?

Written By
More from Jakob Leif

– Kommer langt med hjerte og karakter – VG

Nøkkelkvalifisering: Sparta-kaptein Nicholas Roast utlignet 4-4 med fire og et halvt minutts...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *